Vacante

# cum alegi vacanta #depresie vacanta #depresie toamna #calatorii

7 moduri de a depasi depresia post-vacanta

45% din cei care au fost in aceasta vara in vacanta se simt deprimati cand se intorc la serviciu, iar 24% se declara stresati, arata un studiu efectuat la nivel international de motorul de cautare momondo. Tocmai de aceea, expertii au cateva sfaturi pentru a depasi momentele depresive care se combina de altfel cu intalarea toamnei.  

1. Planifica urmatoarea vacanta

Conform cercetării din Publicația Oficială a Societății Internaționale de Studii privind Calitatea Vieții, cel mai fericit moment dintr-o vacanță nu este nici măcar vacanța în sine – este planificarea acesteia, entuziasmul și anticiparea venirii ei. În acest sens, atunci când ești în aeroport sau în zborul înapoi spre casă, nu sta pe gânduri și începe mai bine să planifici următoarea călătorie.

2. Accepta starile de nostalgie

E un pas-cheie să înțelegi faptul că ceea ce simți este „doar" nostalgia post-vacanță și nicidecum ceva mai serios. S-ar putea să simți că viața ta este incredibil de plictisitoare în acel moment, dar mergi cinci minute într-un loc liniștit și gândește-te la tot ce este bun în viața ta. Viața este destul de generoasă, indiferent unde e acasă pentru tine.

3. Planifica intoarcerea

Deși este ușor să te pierzi în starea de încântare și în graba de a ieși afară pe ușă lăsând lapte în frigider și e-mailuri de la job la care nu ai răspuns, fă-ți timp să pregătești întoarcerea ta. Să revii la locul de muncă după vacanță este întotdeauna greu, dar știind că ai lăsat totul pus la punct te va ajuta să te deconectezi complet în timpul vacanței. La fel și pentru acasă: nu lăsa în ultimul minut lucrurile aruncate pe jos și, da, aruncă laptele desfăcut.

4. Pastreaza vii amintirile din concediu 

Sigur că s-ar putea să te surprinzi din nou înțepenit în spatele biroului tău, dar nu trebuie să te holbezi la calculator toată ziua. Imprimă o fotografie din călătoria ta (da, o fotografie reală), și salveaz-o și în calculator. Așa vei păstra o senzație fresh a vacanței și te va inspira să revii în acel loc sau într-un alt loc cât mai curând posibil. Dacă ai cont de Instagram, poti folosi aplicația Lalalab: trebuie doar să alegi imaginile de pe Instagram pe care vrei să le printezi și le vei primi prin poștă.

5. Nu te intoarce direct la munca

Dacă este posibil, încercă să lași să treacă o zi sau două până te intorci la birou. Planifica activitati de relaxare, spală hainele și recuperează ore de somn. O varianta buna este sa te intorci la serviciu la mijlocul saptamani, asa weekendul va veni mai repede. In plus, conform Studiului Anual de Zboruri momondo, ziua în care găsești zborurile cele mai ieftine este ziua de marți.

6. Pauza de weekend

Următoarea vacanță nu trebuie să fie la ani sau sute de kilometri distanță. De ce să nu faci o excursie de weekend? Fie ca dai o fuga la munte sau pleci intr-un city beak in apropiere. 

7. Fa o schimbare 

Apuca-te de un sport nou, mergi la piscina sau fa o curatenie generala in casa, arunca lucrurile inutile si redecoreaza cu suvenirurile din vacanta. Iesi in parc, cat inca mai este vremea buna, testeaza un restaurant nou si intalneste-te  cu prietenii, mai spun specialistii contactati de momondo. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea