Vacante

#city-break #spania #vacanta

7 expresii utile in city break-ul tau in Spania

In anul 2016, Barcelona a ocupat onorantul loc 12 intr-un top al celor mai vizitate orase din lume, cu un numar de peste 8,2 milioane de turisti. Madrid, Valencia, Sevilla, Toledo, San Sebastian, Cordoba, Bilbao, Pamplona sunt alte destinatii iubite de pasionatii de calatorii.

Bineinteles ca nu poti lua in bagaje un dictionar roman spaniol si un dictionar spaniol roman, asa ca noi am facut un top al propozitiilor care te vor ajuta sa te exprimi atunci cand localnicii nu inteleg engleza. Sau care, de ce nu, iti vor facilita portii mai mari de inghetata sau macar zambete sincere ca li te adresezi in limba lor.

Iata, deci, mai jos, 7 situatii in care poti sa te intelegi cu interlocutorul, daca nu ai la tine dictionar roman spaniol.

  1. Salutul nu este deloc pretentios. Poti alege dintre: „Hola! (Buna!) / Buenos días (Buna dimineata!) / Buenas tardes! (Buna ziua!).
  2. Esti intrebat daca vorbesti spaniola, iar tu trebuie sa raspunzi politicos. Poti alege unul dintre raspunsurile: „no hablo español” (nu vorbesc spaniola), „no hablo mucho español” (nu prea vorbesc spaniola), „solo hablo un poquito de español / hablo un poco de español” (vorbesc doar putin spaniola).
  3. Vrei sa intrebi cum ajungi in centru? Spune „¿disculpe, dònde està el centro de la ciudad?”
  4. Cand vrei sa faci o rezervare pentru doua persoane, se spune „una mesa para dos, por favor”.
  5. Vrei sa ajungi la o toaleta. Exista 2 expresii similare: „disculpe, ¿dónde está el baño/ aseo? (ma scuzati, unde este toaleta).
  6. „La cuenta, por favor!” inseamna „nota, va rog!”.
  7. Cand iesi din hotel, restaurant sau de la magazin, poti ura „¡qué tengas un buen día!” (o zi buna!).

Exerseaza in avion si tine la indemana telefonul cu un site de traducere la indemana. Daca nu vrei sa apelezi la tehnologie si sa acorzi toata atentia peisajelor, un mic ghid conversational de buzunar s-ar putea sa ti se potriveasca mai bine.

Buen viaje! (drum bun!)

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea