Vacante

#perisaje naturale #peisaje reale #peisaje ireale #pestera de cristale gigant #tarmurile sclipitoare #desert de sare #valul din roca #fulgere vulcanice

7 peisaje naturale care par ireale

Pe Pamant exista multe locuri, formate in urma unor fenomene naturale, care impresioneaza prin frumusetea si unicitatea lor. Peisaje ireale, pe care pur si simplu mintea ta refuza sa le creada, ce par mai degraba rodul imaginatiei unor designeri. Iata 6 dintre cele mai uimitoare locuri din lume.

 

1. Fulgerele vulcanice

Un peisaj ireal a fost surprins la inceputul anului trecut, in luna februarie, in Japonia, de fotograful Martin Rietze. Acesta a surprins eruptia vulcanului Sakurajima, inclusiv un fenomen spectaculos, fulgerele vulcanice.

2. Bulele de metan inghetate

Acest fenomen are loc la suprafata lacului Abraham, din Canada. Oricine ajunge aici poate vedea pe viu fenomenul cauzat de plantele care traiesc pe fundul lacului. Acestea elibereaza metan, care urca spre suprafata si ingheata sub forma unor bule.

3. Pestera de cristale gigant

O adevarata minune a naturii, pestera de cristale gigant din Naica, Mexic, a fost descoperita in anii 2000 de catre minerii care excavau un nou tunel. Specialistii cred ca imensele cristale s-au format in mai mult de jumatate de milion de ani.

4. Tarmurile sclipitoare

Tarmurile sclipitoare din Vaadhoo, Maldive, ofera cu adevarat un peisaj care te duce cu gandul la o alta planeta. "De vina" sunt milioanele de microorganisme din apa care nu se impaca bine cu oxigenul din atmosfera.

5. Desertul de sare

Salar de Uyuni este o campie sarata din Bolivia, care s-a format in urma cu mai bine de 30.000 de ani, dupa ce un lac preistoric a secat. Este cel mai mare desert de sare din lume, ce se intinde pe o suprafata de peste 10.000 de km patrati, dar si o destinatie turistica foarte populara.

6. Valul din roca

Valul din roca este o formatiune stancoasa aflata la granita dintre statele Utah si Arizona, SUA. Un peisaj natural ce pare desprins de pe alta planeta, "Valul" a fost creat de apa si de vant cu milioane de ani in urma. Zona este administrata de Land Management Bureau (BLM) al SUA, iar accesul se face pe baza unui permis de o zi. BLM limiteaza accesul doar la 20 de astfel de permise zilnic.

7. Lacul Kaindy, Kazahstan

Lungimea lacului Kaindy ajunge la 400 m, iar in anumite locuri adancimea este de 30 de metri. Este situat la 129 km de orasul Alma Ata, la o altitudine de 2.000 de metri, in Muntii Tian Shan. Lacul este o adevarata minune a naturii, asemanandu-se cu peisajele din filmele fantastice.

Sursa foto: nature-pictures.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea