Vacante

#avantaje #vacanta in grup #calatorie prieteni

6 avantaje ale unei calatorii cu prietenii

Calatoria cu prietenii poate fi una dintre cele mai frumoase experiente de vacanta. De la distractia garantata la siguranta mai mare, o calatorie in compania prietenilor poate fi cel mai inspirat mod de a vedea locuri noi.

Iata 6 avantaje ale unui calatorii cu prietenii:


1 Cu un prieten nu esti niciodata singur pe meleaguri straine


Unii oameni nu isi doresc sa plece singuri in strainatate, de teama ca vor fi inconjurati de persoane necunoscute. In compania unui prieten, ai intotdeauna langa tine pe cineva de incredere. Nu esti obligat sa-ti faci prieteni, sa intri in vorba cu cineva, sa soliciti sprijinul unui strain. Daca nu iti face placere sa vorbesti despre tine si sa incerci sa te apropii de cineva doar pentru a avea, la nevoie, un ajutor, cel mai bine este sa apelezi la un prieten.


2 O vacanta cu prietenii inseamna distractie


Unul din atuurile principale ale unei vacante cu prietenii este distractia. Cand calatoresti singur, nu stii niciodata daca te vei simti bine cu adevarat. In compania unui prieten drag, sansele sunt mai mari sa te amuzi si sa traiesti clipa la maximum. Oricine isi doreste ca in vacanta sa se simta liber si sa profite de toate ocaziile pentru a se distra si a se simti bine.

Alaturi de un amic este mai usor sa-ti faci poftele, sa-ti indeplinesti un vis sau pur si simplu sa faci ceea ce-ti place.


3 Prietenii te protejeaza in vacanta


Cand calatoresti cu persoane de incredere, unul dintre cele mai mari avantaje este siguranta. Un prieten poate sta treaz in timp ce tu dormi, iti poate tine geanta cand tu lipsesti, te poate sustine in situatii dificile, iar obstacolele intalnite pe drum sunt mai usor de depasit.


4 O vacanta cu prietenii este mai ieftina


Planifica o vacanta cu prietenii si imparte toate costurile la numarul de persoane. De la transport la cazare si masa, aproape totul poate sa coste mai putin in grup.

Una dintre cele mai ieftine variante de a calatori in Europa, prin mai multe tari, este sa pleci cu un autoturism personal, cu prietenii si sa impartiti cheltuielile. Cu prietenii poti sta in vile luxoase de vacanta, pe care altfel putina lume si le permite. O vila cu piscina pe o insula mediteraneana poate costa 300-400 euro pe noapte. Intr-un grup, o astfel de unitate de cazare devine accesibila, punandu-ti la dispozitie toate facilitatile ei.


5 O calatorie cu prietenii este o lectie de viata


O calatorie in compania prietenilor te poate invata multe nu doar despre destinatia vizitata, dar si despre tine si persoanele dragi. Tabieturile fiecaruia, nevoile personale, personalitatea in sine sunt factori care pot sa-si lase amprenta asupra acelei calatorii. Cand exista compatibilitate, o calatorie cu prietenii te apropie mai mult de acestia.


6 O vacanta cu prietenii iti asigura mai multa autonomie


Spre deosebire de o vacanta intr-un grup organizat, cu oameni care nu se cunosc, o vacanta cu prietenii iti asigura mai multa autonomie. Impreuna cu cei dragi, poti stabili locurile pe care le veti vizita, unde faceti popas, unde mancati, ce face fiecare. Cu prietenii cu care te intelegi cu adevarat este intotdeauna mai simplu sa faci un program de vacanta, deoarece nu exista constrangeri, ci interese comune, gusturi si nevoi similare.

Sursa foto: shegoes.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea