Vacante

#gratuit #franta #obiective turistice #paris

5 obiective turistice de vazut gratis in Paris

Parisul este un oras cu preturi medii spre mari. Pentru o saptamana petrecuta aici, ai nevoie de minim 50 euro pe zi. Iar daca iti propui sa vizitezi multe obiective turistice, cheltuielile vor fi si mai mari. Cu toate acestea, exista si multe locuri pe care le poti face fara sa scoti niciun ban din buzunar. Printre acestea, sunt unele dintre cele mai importante atractii turistice ale orasului, precum Notre Dame de Paris.
 
Iata in continuare 5 locuri, activitati sau obiective gratuite in Paris:
 

1 Parcuri si gradini: Jardin du Luxembourg
 

Parisul are parcuri si gradini deosebit de frumoase, cu straturi de flori regulate, bazine si fantani arteziene, statui, spatii de joaca pentru copii etc. Una dintre vizite poate fi intr-un loc de care multi au auzit din copilarie, de la lectiile de franceza: Jardin du Luxembourg. Parcul se afla in cartierul Saint-Germain-des-Pres. Se poate lua o gustare in parc, poti sa te plimbi si chiar sa faci sport. Intrarea este libera.
 

2 Curtea muzeului Luvru
 

Nu e ca si cum vizitezi Luvrul gratuit. Insa curtea muzeului este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Paris, mai ales datorita piramidei de sticla. Curtea patrata (la Cour Carree) a fost executata de arhitectul Le Mercier, iar lucrarile au fost finalizate in secolul al XVII-lea. Locul este deosebit de placut, deoarece cladirea inalta a palatului care gazduieste muzeul Luvru inchide aceasta curte, izoland-o de zgomotul si agitatia bulevardului. Uneori, seara, muzicieni stradali picura felii de muzica in urechile indragostitilor carora le place sa vina aici. Fantanile, statuile si lumina creeaza un decor special.
 

3 Biserici celebre: Notre Dame de Paris si Sacre Coeur
 

Unele dintre cele mai faimoase catedrale din Paris pot fi vizitate gratuit. Este si cazul catedralelor Notre Dame de Paris si Sacre Coeur. Nu trebuie sa platesti nimic macar daca filmezi sau faci fotografii. Tot ce lise cere turistilor este sa respecte orele in care au loc ceremonii religioase si sa nu tulbure persoanele care se roaga.
 

4 Locuri-simbol: Place de la Concorde, Arc de Triomphe de Paris
 

Place de la Concorde face parte dintre locurile cu o deosebita importanta istorica din Paris, precum revolutia franceza, ghilotina etc. Tot aici se afla Obeliscul egiptean, adus din Luxor si tot de aici incepe Bulevardul Champs-Elysees. Arcul de Triumf din Paris este unul dintre monumentele-simbol ale orasului. Situat in Place de l’Etoile, a fost ridicat pentru celebrarea victoriilor lui Napoleon.
 

5 Dealul si Cartierul Montmartre
 

In partea de nord a Parisului gasesti Dealul Montmartre si celebrul cartier al artistilor. Ignora persoanele insistente care incearca sa scoata un ban de la tine prin tot felul de trucuri. Poti urca dealul pe jos. Panorama asupra Parisului este deosebita la fiecare pas. Pe stradulele intortocheate ale cartierului poti intalni diverse monumente, Statuia lui Dalida, Passe Muraille (o statuie intr-un zid), Peretele lui “Te iubesc” (Le mur des Je t’aime) cu mesaje in mai toate limbile. Toate aceste atractii turistice sunt gratuite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea