Vacante

#turism #vacanta #bagaj #bagaj vacanta # cum sa faci bagajul

5 motive pentru care pleci mereu in vacanta cu un bagaj prea mare

Sigur ti s-a intamplat de multe ori sa nu iti incapa in bagaj tot ce ai vrut sa-ti iei cu tine cand ai plecat in vacanta. Si mai mult ca sigur nu ai imbracat toate hainele impachetate cat ai fost plecat! Asadar, te invitam sa deslusesti, in continuare, "misterul" care iti transforma bagajul intr-unul neincapator ori de cate ori pleci in concediu!

1. Incerci sa pui in bagaj pana si cele ma absurde obiecte

Inainte sa te apuci de facut bagajul, gandeste-te bine de ce vei avea nevoie. Nu-ti este nevoie sa pui o pereche de bocanci daca mergi la mare, nici pantaloni lungi de blugi daca pleci intr-o croaziera si nici nu este necesar sa-ti pui in bagaj o a doua umbrela pe motivul ca este posibil sa se strice prima; concentreaza doar pe strictul necesar.

2. Ai un troler mult prea mare

Fara sa-ti dai seama, daca trolerul tau este de dimensiuni foarte mari, vei avea senzatia ca trebuie sa-l umpli cu cat mai multe articole de imbracaminte. Achizitioneaza-ti un troler mai mic; astfel, esti obligat sa-ti pui in bagaj numai obiectele de care ai neaparata nevoie si sa elimini surplusul.

3. Ignori limita de greutate a bagajului

Pentru a nu depasi limita maxima de kilograme a bagajului tau cand calatoresti cu avionul, incearca sa mai pui diverse obiecte si in bagajul de mana sau, si mai eficient, imbraca-te cu hainele care ocupa mai mult spatiu: bluza si hanorac, pantalonii de schi, bocanci/cizme.

4. Esti dependent de gadgeturi

Da, gadgeturile te pot ajuta sa te orientezi si sa te descurci in vacanta, dar nu ai nevoie si de laptop, si de tableta, si de smartphone. Ia cu tine ori un telefon obisnuit si o harta, ori un smartphone cu ajutorul caruia poti sa iti verifici mailurile, sa te orientezi in trafic, sa faci fotografii si sa verifici vremea, de exemplu.

5. Ai nevoie de multe haine pentru a le asorta

Concentreaza-te pe fiecare obiect de imbracaminte/incaltaminte in parte. Alege-ti intai maximum 2 perechi de pantofi, apoi haine in culori deshise si abia la final mai adauga cele colorate intens. Astfel, combinatiile pot fi mai multe, iar articolele de imbracaminte mai putine.

Foto: holayessica.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea