Vacante

#trotineta electrica #AirMotion #alecoair

5 motive pentru a renunta la deplasarea cu masina zilnic

Aglomeratia din orase devine pe zi ce trece o problema tot mai mare pentru fiecare dintre noi. Numarul tot mai mare de masini sufoca traficul, astfel ca drumul pana la serviciu este un adevarat calvar. Ce s-ar intampla daca am renunta la masina? Oamenii de stiinta sustin ca acest lucru ne aduce o multime de beneficii.

Un studiu realizat anul trecut in Marea Britanie a aratat faptul ca persoanele care au renuntat la masina si au inceput sa mearga la serviciu pe jos sau cu bicicleta ori cu trotineta au devenit mai calmi, iar puterea lor de concentrare s-a imbunatatit. Chiar si deplasarea la serviciu cu mijloacele de transport in comun a imbunatatit semnificativ starea subiectilor, comparativ cu conducerea masinii.

Iata de ce e bine ca, macar din cand in cand, sa renuntam la masina:

Este sanatos

Mersul pe jos pana la statia de autobuz ori pana la metrou este extrem de benefic pentru organism. In primul rand, contribuie intretinerea sanatatii inimii, fiind in acelasi timp bun pentru sanatatea creierului. Cei care merg pe jos cel putin o ora si jumatate pe saptamana sunt mai putin predispusi la depresii si traiesc mai mult.

Economisesti bani

Combustibilul este scump, iar pretul benzinei sau al motorinei creste constant. Cu banii cheltuiti pentru un plin de benzina, spre exemplu, poti merge jumatate de an cu mijloacele de transport in comun. Ce sa mai spunem daca folosesti un mijloc de transport si mai economic, precum bicicleta sau trotineta. In plus, reparatiile masinii costa si ele si, de cele mai multe ori, autovehiculul de strica exact atunci cand nu ai bani.

Economisesti timp

Problema cea mare pe care o are fiecare sofer este timpul petrecut in trafic. Miile de masini care pornesc dimineata, inainte de inceperea programului de lucru, sau seara, dupa incheierea serviciului, sufoca arterele principale si secundare din toate orasele. In schimb, daca optezi pentru metrou, spre exemplu, ai sansa sa injumatatesti timpul de deplasare dintr-un punct in altul.

Poti citi o carte

Atunci cand esti la volan trebuie sa fii atent la trafic, astfel ca timpul petrecut in masina este ca si pierdut. Nu te poti concentra in alta parte. In cel mai fericit caz, poti asculta stirile sau muzica preferata. Insa daca mergi cu metroul sau cu autobuzul poti citi nestingherit o carte sau un ziar, activitate extrem de relaxanta si de benefica.

Poti folosi un mijloc de transport distractiv

Unul dintre motivele care te pot determina sa renunti la masina din cand in cand este ca o poti inlocui cu in mijloc de transport rapid si eficient si, in acelasi timp, foarte distractiv: o trotineta electrica. Este ecologica, se bucura de un consum redus de energie si nici nu necesita loc de parcare, putand fi depozitata cu succes sub birou sau intr-o debara.

AirMotion a adus in Romania trotineta electrica ce asigura mobilitate si care are un design tineresc si plin de culoare. Trotinetele electrice sunt dotate cu display, beneficiind de conectarea la smartphone pentru a urmari traseul.

Deplasarea cu un astfel de mijloc de transport este extrem de usoara si de distractiva, inclusiv pentru adulti. Practic, ai ocazia sa te bucuri de senzatiile din copilarie, ridicate acum la un alt nivel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea