Vacante

#Bosnia si Hertegovina #Parcul National Triglav #mostar #kotor #lacul bled #lacurile plitvice #muntenegru #slovenia #croatia #vacanta #destinatii de vacanta halloween

5 locuri uimitoare din Europa de est pe care trebuie sa le vezi inainte sa mori

Europa are numeroase peisaje minunate, unele cunoscute altele mai putin cunoscute printre turisti. De la paduri uimitoare, golfuri si lacuri de un verde smarald si pana la orase pitoresti cu arhitectura baroca, cu siguranta ai ce vizita. Iata cinci dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Europa, pe care trebuie sa le vizitezi pana mori.

Lacul Bled, Slovenia

Sursa foto: stunningplaces.net

Lacul Bled este considerat si smaraldul Sloveniei. Lacul a luat nastere in urma cu cateva mii de ani, in urma deplasarii unui ghetar. Lacul are cativa afluenti cu apa termala ce sunt captati in trei piscine. Turistii se pot bucura de o plimbare pe malul lacului sau pot inchiria o barca pentru a se plimba pe apa cristalina de culoarea smaraldului.

In mijlocul lacului se afla o insula pe care este construita o biserica ce dateaza din secolul al XIII-lea. Aici se pot admira fresce ce dateaza de la inceputul secolului al XIV-lea.

Deasupra lacului, pe o stanca se afla Castelul Bled. Castelul poate fi vizitat de catre turisti, care pot admira camere in stil baroc si se pot bucura de o priveliste uimitoare asupra lacului, din turnul fortaretei.

 

 

Sursa foto principala: hellomagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea