Vacante

#vacanta #vacanta italia # concediu 2014 # concediu italia # insula italia

5 insule superbe de pe coasta Italiei. Iata ce locuri unice de vacanta poti intalni!

Uita de Capri si Sardinia, coasta Italiei adaposteste si alte insule cu privelisti magnifice si plaje superbe, care fac din vacanta ta o adevarata experienta paradisiaca. Iata unde poti trai o experienta italieneasca de neuitat!


1. Lipari

Insula Lipari ofera un peisaj maiestuos cu tarmurile sale stancoase, plaje izolate si pesteri scufundate. Quattrocchi este locul spre care localnicii te indruma pentru a te bucura de panorama deosebita oferita de Mediterana. Cazarea incepe de la preturi de 100-130 de euro in hotelurile de pe insula, iar in privinta meniului te poti baza pe specialitatile marine gatite in bucataria locala.

2. Lampedusa

Este cea mai inaintata insula italiana din apele Mediteranei, fiind de altfel mai aproape de tarmurile Africii decat cele ale peninsulei europene. Temperatura calda, apele albastre si plajele superbe dau farmec acestui loc mirific. Cele mai bune plaje se gasesc pe tarmul sudic al insulei. Preturile de cazare variaza intre 80-130 de euro pentru o camera pe noapte.

3. Palmarola

Nu te vei putea caza pe salbatica insula, dar o vei putea vizita zilnic daca alegi sa te cazezi intr-un hotel de pe insula Ponza. Palmarola a devenit un refugiu cautat de turistii care vor sa se bucure de natura salbatica, dupa ce Ponza s-a transformat in ultimii ani intr-o destinatie estivala asaltata de locuitorii Romei.

4. Elba

Insula-inchisoare a lui Napoleon nu are deloc un aer lugubru, daca stii sa te bucuri de frumusetea plajelor ei. Iar Elba pare sa aiba, la acest capitol, o oferta pentru toate gusturile. Plaje stancoase, plaje exotice cu ape cristaline precum Capo Bianco sau Sansone, ori plaje cu un incredibil nisip rosu asa cum vei gasi la Cala Seregola. Elba este insa si foarte scumpa in privinta cazarii, fiind foarte slabe sansele de a gasi preturi de cazare sub 150 de euro/noapte/camera.

5. Favignana

Cea mai populara dintre cele trei insule ale grupului Egadelor are forma unui fluture si, probabil, tot asa vei zburda si tu in momentul in care vei simti sub picioare nisipul fin de pe plaja Cala Rossa si vei vedea apele de un albastru magnific ale golfului. Preturile de cazare variaza intre 100-200 de euro, in functie de tipul de camera si stelele hotelului selectat.



Foto: ecoarttravel.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea