Vacante

# sfaturi de vacanta #greseli #vacanta #turist #greseli de evitat

5 greseli pe care sa le eviti ca turist

Calatoriile sunt unul din hobby-urile cele mai frumoase din lume, insa chiar si un turist experimentat poate face cateva greseli atunci cand se afla in vacanta. De la negocierea cu prea multa sarguinta cu localnicii si pana la aglomerarea bagajului de calatorie cu haine de acasa, iata 5 dintre cele mai frecvente greseli pe care le poti face ca turist, potrivit cnn.com.


1. Bagajul supraincarcat

De cele mai multe ori, tendinta unui turist este sa impacheteze tot felul de haine, pentru tot felul de situatii imaginare. Studiile spun ca doua treimi dintre turisti se intorc din vacanta cu cel putin 6 obiecte de imbracaminte nepurtate. Incearca sa iei cu tine doar doua perechi din fiecare accesoriu vestimentar.


2. Evitarea achizitionarii unui obiect de cum ti-a placut

O alta greseala pe care o poti face este sa eviti achizitionarea unui obiect care ti-a placut imediat ce l-ai vazut. Dorinta este de a-l lua mai ieftin din alta parte, insa de multe ori s-ar putea sa nu mai ai aceasta ocazie. Decat sa ramai cu regretul, mai bine il cumperi!


3. Increderea in descrierile de tipul "aproape de centrul orasului"

Expresia "aproape de centrul oraslui" ofera o interpretare destul de vasta a termenului "aproape". De multe ori, hotelurile situate "aproape de centrul orasului" sunt la kilometri buni de zonele turistice sau de cele centrale. Astfel, desi cazarea s-ar putea sa fie mai ieftina, tu poti plati mai mult pe biletele sau abonamentele in mijloacele de transport in comun cu care esti nevoit/a sa te deplasezi.


4. Negocierea indelungata

O alta greseala frecventa a turistilor este negocierea indelungata. Nu vei face decat sa te enervezi atat tu, cat si vanzatorul de la care incerci sa cumperi produsul respectiv. Daca ai ajuns deja la un pret acceptabil, evita sa te mai targuiesti pentru cativa dolari sau centi. Cumpara obiectul respectiv si multumeste-te cu cat ai putut sa scoti la pret.


5. Evitarea schimbarii banilor in aeroport

Regula generala spune sa eviti schimbarea banilor in aeroport, intrucat casele de schimb valutar din oras iti vor oferi un curs mai bun. De obicei asa este, spun cei de la cnn.com, insa diferenta nu este foarte mare si, in plus, vei risca sa pierzi destul de mult timp pana ce vei gasi un curs convenabil.

Sursa foto: cnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea