Vacante

#norvegia # destinatii turistice #vacanta norvegia

5 experiente de neuitat in Norvegia

Una dintre cele mai frumoase tari ale nordului, Norvegia poate fi o destinatie turistica perfecta pentru cei ce vor sa se bucure de minunile naturii. Iata 5 experiente de neuitat in Norvegia.

Fiordurile norvegiene si peisajele care iti taie rasuflarea sunt cele mai mari atractii turistice ale acestei tari, in care o vacanta se poate transforma usor intr-o experienta de neuitat. Ca si in Suedia si Finlanda, in Norvegia poti intra in contact cu traditiile si creatiile culturii Sami, a "eschimosilor".


Vezi aurora boreala


Pentru norvegieni, aurora boreala este la fel de comuna ca un curcubeu. Pentru turistii veniti de departe, spectacolul luminilor de culori, forme si intensitati diferite, produs de furtunile geomagnetice, poate fi unic.

Nu exista nicio garantie ca vei avea norocul sa vezi aurora boreala in toata splendoarea sa, dar pentru a avea o sansa, este recomandat sa vizitezi Norvegia in sezonul rece, intre lunile octombrie si martie.


Respira aerul curat la Geirangerfjord


Calatoriile cu feribotul in fiordurile Norvegiei sunt o alta experienta impresionanta, iar destinatia cea mai spectaculoara este Geirangerfjord, unde poti respira aerul curat al climei arctice.

Pasionatii de fotografie vor ramane lipiti de camera foto in calatoria in aceasta zona, deoarece peisajele spectaculoase se succeda rapid si includ cascade aproape inghetate ce se revarsa vijelios in apele de culoarea smaraldului.


Urca pe Preikestolen


Platforma de stanca situata la 600 metri deasupra apelor din Lysefjord, Preikestolen are una dintre cele mai impresionante privelisti din intreaga Norvegie si este una dintre destinatiile prezente cel mai des pe cartile postale si brosurile turistice.

Ascensiune la Preikestolen include un traseu montan de aproximativ 2 ore, dar frumusetea naturii observata de la altitudine este o experienta pe care nu o poti rata daca vrei sa te bucuri de cele mai impresionante peisaje ale tarii.


Viziteaza Alesund


Poate cel mai impresionant orasel al Norvegiei, Alesund a fost poreclit de multi turisti "Venetia Nordului" datorita integrarii perfecte a cladirilor cu apele din jur.

Dupa ce a ars aproape complet in urma cu un secol, Alesund a fost reconstruit in stilul art nouveau, iar cladirile de piatra ce le-au inlocuit pe cele de lemn sunt bogat ornamentate. De la turete si gargui pana la elemente arhitectonice inspirate de folclorul local, Alesund este una dintre destinatiile cele mai fascinante din Norvegia.


Mergi cu sania trasa de caini in arhipelagul Svalbard


Sania trasa de caini este modalitatea perfecta de a explora salbaticia zonelor arctice ale Norvegiei, iar vecinatatea arhipelagului Svalbard este una dintre cele mai frumoase zone pentru o asemenea expeditie.

Arhipelagul este acoperit in proportie de 60% de ghetari, iar fiordurile din arhipelagul ce pare retras de lume, dar este usor accesibil, sunt un peisaj cu adevarat impresionant. Arhipelagul Svalbard ofera activitati de-a lungul intregului an, iar aici ai si sansa de a observa de la distanta ursii polari.


Sursa foto: LonelyPlanet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea