Vacante

#destinatii schi # destinatii turistice # vacanta schi #vacanta

5 destinatii perfecte pentru o vacanta la schi

Daca vacanta de Sarbatori nu te-a gasit pe partie, mai multe destinatii iti sunt la indemana pentru a programa o perioada de relaxare la schi.

 

Cinci dintre statiunile montane din Europa domina an de an topul preferintelor schiorilor din lumea intreaga, iar acum este momentul sa iti rezervi o vacanta la schi petrecuta intr-una din aceste bijuterii alpine.

Cortina D’Ampezzo, Italia


Sursa: onthesnow.com

 

Oraselul italian are un aer cosmopolit datorat diversitatii date de schiorii sosti din toate colturile lumii, dar reuseste in acelasi timp sa pastreze aerul dulce al zilelor tihnite petrecute in stil italian.

In 1956, statiunea din Muntii Dolomiti a fost si gazda Jocurilor Olimpice de Iarna, iar de atunci atractia manifestata asupra iubitorilor de sporturi de iarna nu a incetat sa se manifeste.

Lungimea totala a partiilor de schi este de 140 de kilometri, iar la acestea se adauga si mai multe zone dedicate practicantilor de snowboarding. In plus, artera centrala a localitatii este o zona perfecta pentru shopping si servirea unei cine intr-un decor elegant.

Verbier, Elvetia

Sursa: Twitter.com

Aproape ca nu mai poti aduga nimic nou despre aceasta destinatie elvetiana care face deliciul VIP-urilor din lumea intreaga, dar si a altor categorii de vizitatori.

Aflata la o altitudine de 1500 m, statiunea este impanzita cu vile de vacanta private, restaurante de lux, pub-uri si cluburi de noapte exclusiviste.

400 de km de partii pentru toate categoriile de schiori te asteapta aici, iar cea mai mare provocare ramane, totusi, rezervarea unui loc de cazare in Verbier.

St. Anton, Austria

Sursa: onthesnow.com

Aflata chiar in inima Tirolului, statiunea St. Anton am Arlberg din Austria este un adevarat oras de poveste.

Practicantii de sporturi de iarna vin in acest loc de mai bine de un secol, iar acest lucru a facut ca domeniul schiabil din zona sa atinga 305 de kilometri de partii amenjate si alti 200 de kilometri  de trasee “virgine”.

In plus, turistii ajunsi in St. Anton au prilejul sa se distreze de minune in doua dintre cele mai renumite apres-ski baruri din lume: Mooserwirt si Krazy Kanguruh.

Chamonix, Franta

Sursa: onthesnow.com

La fel ca si Verbier, Chamonix este una dintre destinatiile preferate de cei bogati si puternici, numai ca in statiunea franceza luxul este afisat cu ceva mai multa discretie.

Domeniul schiabil este impartit in mai multe zone cu partii separate si sate montane in care si-au facut aparitia vilele de vacanta ale unor vedete.

Statiunea are o zona cetrala cu cladiri vechi perfect conservate in care vei gasi buticuri, cafenele, librarii si bistrouri cu specialitati locale, in vreme ce lasarea serii te va ghida automat catre cluburile de noapte din apropiere sau la masa unui restaurant de lux.

Soldeu, Andorra

Sursa foto: topflight.ie

Aflata in Andorra, statiunea montana Soldeu are un aer catalan, zona fiind la jumatatea distantei dintre Barcelona si Toulouse. Partiile sunt destinate in special incepatorilor si schiorilor de nival intermediar, dar distractia din barurile apres-ski compenseaza lipsa unor senzatii tari traite pe zapada.

In plus, intreg Principatul Andorrei este un paradis fiscal, lucru care confera statutul de zona duty free pentru orice magazine din zona, asa ca te poti astepta la preturi rezonabile pentru mai toate produse cumparate de aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea