Vacante

#amenzi #amenzi circulatie #amenzi vacanta #amenzi injuraturi #amenzi pieteoni #amenzi ciudate

5 amenzi ciudate de pe tot globul pe care le poti incasa pe neasteptate

O amenda care sa iti reduca drastic bugetul de vacanta nu este  cu siguranta unul dintre lucrurile pe care sa ti le doresti. Prin urmare, nu strica sa afli unde poti sa te trezesti cu un politist zelos completand procesul-verbal pentru un gest banal. Iata care sunt cele mai ciudate amenzi din lume!

 

1. 500 de dolari injuratura

Cat esti in Australia, e bine sa iti tii nervii in frau. Nu de alta, dar injuraturile in public sunt amendate cu 500 de dolari. Cel mai afectat ar putea fi chiar fostul prim-ministru australian Kevin Rudd, cunoscut pentru limbajul sau "colorat".

Sursa foto:buzzfed.com

2. Spala-ti masina la granita

Calatoresti in Rusia sau in Belarus? Spala-ti masina inca de la granita, altfel risti amenzi de 16 dolari. Fara nicio exagerare, in cele doua tari, intrarea intr-un oras cu o masina murdara il va face pe politist sa te traga din start pe dreapta. In cazul in care numarul masinii nu se vede primesti si amenda. Obsesia autoritatilor moscovite cu curatenia masinii este atat de mare, incat acestia au si o "luna masinilor curate" fixata la inceputul primaverii.

Sursa foto: ecodetail.net.au

3. Ai grija pe unde traversezi!

Faci o vizita in Statele Unite? Ai grija pe unde traversezi. In majoritatea statelor americane, traversarea prin loc nepermis se pedepseste cu amenzi de 15 dolari, iar acestea se aplica pe loc.

Sursa foto: buzzfed.com


4. Fii un gentleman in Grecia

Tine-ti toate partile intime bine ascunse de vederea politistilor greci. Comportamentul indecent in public se pedepseste inclusiv cu inchisoarea. Iar consumul de alcool nu are sanse sa iti atenueze pedeapsa, ba dimpotriva.

5. Flamand la volan in Cipru

Condusul unei masini in Cipru poate sa se transforme intr-un adevarat chin daca nu iti permiti sa opresti pentru a te bucura de o gura de apa sau o imbucatura de sandwich. Aceasta pentru ca mancatul si bautul oricarui fel de lichid in timp ce esti la volan se pedepseste drastic la ciprioti. Amenda este de 85 de euro, iar daca din acest motiv ai provocat si un incident auto, risti suspendarea permisului sau o pedeapsa cu inchisoarea.


 

Sursa foto: leftlanenews.com

Foto principala: autos.aol.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea