Vacante

#vacanta # buget vacanta # sfaturi de vacanta #vacanta cu buget redus

4 modalitati de a avea o vacanta de vis cu bani putini

Concediul din sezonul estival reprezinta acea perioada de respiro mult asteptata pentru care muncesti un an intreg. De multe ori, insa, costurile sale ating sume deloc mici, astfel ca vacanta de vis se transforma rapid intr-una care te poate lasa cu bugetul spre zero sau cu datorii. Pentru a evita bataile de cap, iata cateva idei pe care le poti pune in practica pentru a avea o vacanta de vis cu bani putini!


1. Opteaza pentru varianta schimbului de case

Cazarea reprezinta adesea unul dintre cele mai costisitoare aspecte ale unei vacante. Daca vrei sa faci economii consistente, afla ca poti recurge la varianta schimbului de locuinte!

Desi mai putin cunoscuta in Romania, aceasta este o modalitate excelenta de a avea parte de cazare gratuita in concediu, cata vreme ideea de a primi o familie straina in locuinta proprie nu ti se pare de neconceput.

Familii din toata lumea, interesate de schimburi de locuinte, poti gasi pe site-uri precum HomeExchange.com, TrocMaison.com si AirBnb.com.


2. Rezerva biletele de avion din timp

Exista o serie de modalitati prin care poti rezerva bilete de avion cu bani putini, indiferent de destinatia aleasa. O solutie eficienta este rezervarea din timp, cu cateva luni inainte de data plecarii, insa la fel de bine poti opta si pentru varianta zborurilor in timpul saptamanii - in zilele lucratoare, biletele de avion sunt mai ieftine decat in weekend.


3. Alege destinatii neconventionale de vacanta

Destinatiile turistice prin excelenta, ca Parisul, Venetia, Londra, printre multe altele, sunt mult mai scumpe decat cele mai putin cunoscute. Prin urmare, de ce nu ai incerca varianta unui concediu mai putin conventional in acest an?

Locurile superbe, perfecte pentru o vacanta alaturi de cei dragi, abunda in lumea intreaga. Aproape de casa ar putea fi destinatii turistice precum Liov (Ucraina), Belgrad (Serbia) si Ohrid (Macedonia).


4. Foloseste cupoane de vacanta

Site-urile de cupoane de reduceri abunda in oferte de vacanta la preturi avantajoase. Asadar, daca iti doresti sa calatoresti in concediu intr-o zona populara din punct de vedere turistic (insulele grecesti, marile capitale ale Europei etc.), ai toate sansele sa gasesti un cupon care sa iti reduca simtitor investitia in vacanta de vis.

Secretul consta in achizitionarea unui asemenea cupon si rezervarea vacantei cat mai timp, pentru a te asigura ca vei avea parte de concediu in perioada dorita.

Sursa foto: britishairways.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea