Vacante

#iarna #ski #schi #protectie #sporturi de iarna # schiuri #sezon ski #casca de protectie

4 masuri esentiale de protectie cand mergi in vacanta la ski

In aceasta perioada a anului multi romani obisnuiesc sa plece in vacanta la ski, fie in tara, fie peste hotare. Chiar daca este un sport frumos, plin de adrenalina, skiul implica si cateva riscuri pe care nu trebuie sa le ignori. Iata cateva dintre masurile pe protectie pe care este necesar sa le iei atunci cand planuiesti o vacanta in "compania" acestui sport de iarna.


1 Foloseste casca de protectie

Casca de protectie este esentiala atunci cand vine vorba de sanatatea ta. In cazul unui impact de tipul ciocnirii cu alti schiori sau de diverse obstacole de pe partie, casca apara eficient cutia craniana si previne, astfel, o tragedie. Sunt cazuri in care iti poate salva chiar si viata. Statisticile arata ca peste 70% dintre turistii care merg la statiunile de ski sunt prevazatori si poarta acest echipament, fara exceptie.


2 Evita consumul de alcool

Evitarea consumului de alcool in timpul schiatului este o alta masura pe care trebuie s-o ai in vedere in timpul practicarii sporturilor de iarna. Desi tentatia unei cani de vin fiert este mare, mai ales cand afara temperaturile scad sub zero grade Celsius, ideal ar fi sa inlocuiesti alcoolul cu alte lichide fierbinti, cum ar fi ceaiurile, cafelele sau ciocolatele calde.


3 Fii atent la viteza

Viteza pe partie, la fel ca cea de la volan, iti poate da o senzatie de euforie, de control absolut. Sfatul nostru este sa-ti infranezi pornirile vitezomane, cata vreme risti sa iti pierzi autonomia in miscare oricand. Distreaza-te cu prudenta si vei avea parte de o vacanta la ski 100% sigura pentru sanatatea ta.

In general, media de viteza inregistrata cu skiurile este de 13 - 13,5 kilometri la ora. Pentru a fi sigur ca nu ai depasit viteza, poti apela la dispozitive speciale, ce pot fi achizitionate din magazine cu articole sportive destinate sporturilor de iarna.


4 Incheie o asigurare de accident

Inainte de a pleca in vacanta la ski, intereseaza-te daca agentia de turism iti poate oferi asigurare impotriva accidentelor survenite in timpul practicarii sporturilor de iarna.

Trebuie sa stii ca exista asigurari care nu acopera accidentele petrecute in afara partiei de schi. De asemeena, sunt firme care nu-ti ofera despagubiri daca nu esti insotit de un instructor de ski sau daca nu ai purtat pe cap casca de protectie in momentul accidentului.

Sursa foto: vttoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea