Vacante

#japonia #turcia #florida #pisici #italia #roma #atractii turistice

4 destinatii in care pisicile sunt adevarate atractii turistice

Cel mai bun prieten al omului este cainele, dar cand vine vorba despre atractii turistice, pisicile detin suprematia. Daca de curand ai aflat ca exista cafenele in care oamenii platesc bani frumosi ca sa-si petreaca timpul in compania felinelor, acum ar fi bine sa stii ca exista destinatii in care pisicile sunt adevarate "obiective turistice".


1. Insulele pisicilor, Japonia

Japonia are doua insule ale pisicilor. Prima se numeste Tashirojima si apartine de Prefectura Miyagi. Aici, numarul pisicilor il depaseste pe cel al oamenilor, iar prezenta cainilor este strict interzisa de ani de zile. Pisicile o duc foarte bine aici si sunt ingrijite de localnici, majoritatea dintre ei pescari cu vechime.

Acestia cred ca pisicile sunt aducatoare de noroc si prosperitate, asa ca le ofera hrana si se asigura ca o duc bine. De la pietre, pana la figurine, statuete si jucarii, toate sunt pictate cu chipuri de pisici sau realizate sub forma de corpuri de pisici. Ba chiar sunt si cladiri care au urechiuse ascutite, tot pentru a preamari pisicile.



Sursa foto: amusingplanet.com

Cea de-a doua insula japoneza in care pisicile sunt la putere este Enoshima. Turistii care vin aici sunt surprinsi de cat de bine intretinute sunt pisicile maidaneze, apoi trec pe la standurile de suveniruri pentru a cumpara vestitele figurine in forma de pisica.



Sursa foto: flickr.com


2. Insula Kalkan, Turcia

Insula Kalkan, care apartine Turciei, este raiul pisicilor fara stapan. Aici, pisicile care hoinaresc pe strazi sunt adunate de o organizatie neguvernamentala, care le vaccineaza si le ofera de mancare, apoi le elibereaza. Lumea nu este deranjata de prezenta acestor animale, iar turistii sunt bucurosi sa le poata fotografia sau mangaia, ba chiar se implica alaturi de organizatie in ingrijirea lor.



Sursa foto: villa-tranquillity.com


3. Muzeul Ernest Hemingway, Florida

Celebrul scriitor Ernest Hemingway a fost dependent de alcool, dar ceea ce stie mai putina lume este faptul ca el a fost si un mare amator de pisici. Casa lui memoriala din Florida gazduieste, pe langa decorul intact, si cateva pisici, toate urmase ale felinei lui preferate, Snowball.



Sursa foto: blogs.artinfo.com


4. Sanctuarul pisicilor, Italia

In Roma, ruinele Largo Argentina au devenit un sanctuar al pisicilor. De altfel, felinele reprezinta un motiv de mandrie pentru locuitori si apar pe carti postale, suveniruri si calendare.



Sursa foto: ilmessaggero.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea