Vacante

#hawaii #cuvinte #vacanta hawaii #calatorie hawaii # sfaturi de vacanta

Urmeaza sa calatoresti in Hawaii? 4 cuvinte pe care trebuie sa le inveti inainte

Localizat in arhipelagul insulelor Hawaii, cel de-al 50-lea stat al SUA este un loc mirific, cu peisaje ce iti taie pur si simplu respiratia. Si daca ti-ai propus ca urmatoarea vacanta sa ti-o petreci aici, iata cateva cuvinte pe care trebuie neaparat sa le inveti inainte!

Fie ca doresti sa comanzi ceva la restaurantul pe care tocmai l-ai descoperit sau doar sa saluti localnicii, ii poti impresiona invatand o serie de cuvinte specifice, in hawaiiana. Gestul tau ii va face, cu siguranta, sa zambeasca.

1. Aloha

Aloha este fara doar si poate primul cuvant pe care ar trebui sa il inveti inainte de a calatori in Hawaii. Asemanator termenului "ciao", el poate insemna atat "bine te-am gasit", cat si "la revedere". Insa sensurile cuvantului "aloha" nu se opresc aici. Il poti folosi cu incredere atunci cand vrei sa-ti exprimi dragostea, recunostinta sau chiar afectiunea fata de o persoana draga.

2. Howzit?

Daca ai optat pentru un ghid local care sa-ti arate principalele obiective ale insulei, il poti intampina cu urarea "Howzit?", asemanatoare expresiei noastre "Ce mai faci?". Desi registrul acesteia este mai degraba unul informal, ghidul iti va zambi si-ti va raspunde imediat la salut. Mai mult, acest termen este adesea folosit in combinatie cu un altul, "braddah", o adresare familiara, insemnand "prieten".

3. Kamaʻāina

Kamaʻāina este un alt termen care iti va imbogati vocabularul. Cuvantul este adesea intrebuintat pentru a indica localnicii hawaiieni, deveniti rezidenti cu acte in regula. In plus, numirea acestora nu tine cont de rasa, iar ei beneficiaza de numeroase reduceri, datorita acestei titulaturi.

4. Lei

Atunci cand te gandesti la Hawaii, probabil iti vin in minte si acele coliere specifice, confectionate din flori exotice. Ei bine, acestea poarta numele de "lei" si sunt adesea realizate din frunze, flori si scoici. In plus, localnicii le poarta la evenimente speciale, precum zilele de nastere sau promotiile de care se bucura Kamaʻāina.

Sursa foto: hawaii-tourismus.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea