Vacante

#craciun #israel #londra #viena #romania

3 Vacante de Craciun in 3 stiluri diferite

De Craciun ai posibilitatea sa mergi sa te inchini la Mormantul Sfant si sa te relaxezi la plaja, in Israel. Daca vrei un Craciun atipic si simti nevoia de un decor cu totul deosebit, viziteaza Egiptul iarna. Cand nu te plimbi la piramide, vei sta la soare, la Marea Rosie. Iar daca te atrage turismul citadin, incearca un oras european. Atmosfera de sarbatoare te va binedispune. Si daca nimic nu te atrage, ramai acasa. Mancarea romaneasca si traditiile de Craciun sunt la tot pasul, oriunde mergi in tara.

Iti prezentam 3 variante de petrecere a vacantei de Craciun.

Shopping de Craciun

Daca nu ai apucat inca sa faci cumparaturile de sarbatori sau pur si simplu vrei sa incerci altceva, poti combina vacanta de Craciun cu una de shopping. Fa-ti un plan pe cont propriu sau alege o oferta a unei agentii de turism cu aceasta tematica.

Shopping in Viena. De exemplu, in acest an, una dintre cele mai prezente shopping in cataloagele agentiilor de turism este cea din Viena. Si tot Viena este si printre cele mai rentabile. O vacanta de 5 zile, in perioada Craciunului, ajungand la 180 euro de persoana. Austria figureaza in topul celor mai vandute destinatii de iarna, in perioada sarbatorilor, iar Viena este cea mai reprezentativa, pentru turistii care aleg orasul, in locul statiunilor montane. Targurile de Craciun de aici, concertele si celelalte evenimente sunt atragatoare pentru intreaga familie. Mai multe informatii gasesti in articolul Vacanta in Viena, de sarbatori.

Pentru cumparaturi, pe langa targurile de Craciun, poti merge si in Wien Shopping City Sud, unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Pentru magazine cu firme internationale mari, mergi in centrul comercial Parndorf Designer Outlet.

O vacanta de shopping la Viena, in perioada Craciunului, costa intre 190 si 250 euro de persoana. Pachetul contine transportul cu autocarul de 4 stele, transferurile la hotel, cazarea la hoteluri de 3 si 4 stele, un tur de oras cu ghid local si alte taxe (autostrada, parcare etc).

Shopping in Londra. O alta varianta de shopping de sarbatori este la Londra. Orasul este insa mult mai scump decat alte metropole europene, astfel incat este recomandat sa te pregatesti financiar. Pe Oxford Street vei gasi unele dintre cele mai scumpe magazine. Alte opriri pot fi facute in Camdon Town sau la celebrul magazin Harrods. O vacanta de shopping la Londra costa 300 lire sterline si include masa festiva de Craciun.  Sejurul are o durata de 5 zile si nu include transportul.

Craciun traditional in Romania

Pentru turistii care considera importante traditiile nationale si care se simt cel mai bine de sarbatori acasa, exista oferte de Craciun in tara, special concepute pentru aceasta perioada. Astfel, intr-un pachet de vacanta, pe langa mese, cazare sau transport, sunt incluse servicii si facilitati precum:
- program folcloric, traditii (capra)
- colinde,
- taierea si pomana porcului,
- foc de tabara,
-  cadouri de Craciun ,
- discoteca,
- bazin cu apa termala sau piscina incalzita, sauna
- gratar pe zapada cu vin fiert si tuica fiarta
- plimbarea cu sania trasa de cai si altele.

Potrivit ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania), Bran – Moeciu si Valea Prahovei sunt cele mai cautate Sibiu, Arges si alte zone. Acestea au preturi mai mici decat cele din zonele mai aglomerate, cum este, de exemplu, Poiana Brasov. Daca nu te atrag hotelurile, mai exista varianta unui apartament inchiriat sau a unei garsoniere. Noi iti propunem sa incerci o pensiune.

Avantajul acesteia din urma consta in faptul ca gasesti adesea oferte de pensiuni renovate, care dispun de gospodarie proprie, de unde provin produsele proaspete, existente pe masa de Craciun. Pensiunile pot fi modernizate, dotate cu internet, sali de conferinta, teren de sport si altele.

Meniul propus pentru cina festiva este adesea specificat in detalii: sarmale sau crap cu mamaliguta, saramura, carnati proaspeti, ciorba taraneasca, tuica de prune de casa etc. Cam toate pensiunile propun cazare cu 3 mese pe zi si cina festiva, toate incluse in pret.

Alte informatii gasesti in articolul Sarbatori de iarna cu tuica fiarta si taraf in Romania.

Craciun exotic la mare departare de casa

O posibilitate de a schimba complet decorul este sa-ti petreceti Craciunul intr-o tara exotica.

Craciun egiptean. Ofertele de la Marea Rosie ale statiunilor egiptene costa intre 700 si 800 euro de persoana. Un astfel de pachet asigura biletul de avion, cazarea cu demipensiune sau all inclusive, transferul la hotel si asistenta turistica. Daca vrei o vacanta mai dinamica, poti alege, in loc de sejur, o croaziera in Egipt, in perioada Craciunului. Programul diversificat asigura vizite la principalele obiective turistice . Preturile sunt ceva mai mari, ajungand la 900 euro de persoana.

Craciun in Israel. Una dintre cele mai potrivite destinatii de Craciun este Israelul. O astfel de vacanta ofera posibilitatea de a vizita Mormantul Sfant si biserica romaneasca de la Ierusalim. In ziua de Craciun ajungi la Bethlehem , la Biserica Nasterii Domnului. O vacanta in israel costa tot in jur de 700 – 800 euro de persoana si are o durata de o saptamana. Transportul cu avionul este inclus in pret.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea