Vacante

#timisoara #oras #stil de viata

3 motive pentru care Timisoara este un oras ideal pentru tine

Atunci cand simti nevoia de o schimbare si esti plictisit de tot ce te inconjoara, poate ar fi momentul sa te muti intr-un oras nou. si daca Bucurestiul este prea aglomerat pentru gusturile tale, poti opta pentru o varianta mai mica si mai concentrata a acestuia. Avem pentru tine o sugestie. Cum ar fi sa te muti in inima Banatului, chiar in Timisoara? Ce te asteapta aici si la ce sa te astepti in minunatul oras de la vestul tarii poti afla in cele ce urmeaza.

Un oras verde

Parcul Central, Parcul Rozelor, Parcul Civic, Parcul Botanic, Parcul Copiilor sau Parcul Carmen Silva sunt doar cateva din zonele verzi ale orasului care te imbie la relaxare. La marginea orasului te vei putea destinde cu o plimbare in padurea de la marginea Timisoarei. Mai mult decat atat, tramvaiele, cele mai eficiente mijloace de transport si singurele care nu polueaza, sunt foarte populare printre timisoreni, care le prefera. Aici vei gasi cea mai extinsa linie de tramvai din toata Romania, adica peste 90 de kilometri de cale simpla. Canalul Bega este incadrat in sistemul Rhin - Main - Dunare, care face posibila legatura intre Marea Nordului si Marea Neagra.

Un centru al culturii

Viata culturala a Timisoarei este cu adevarat aparte fata de a celorlalte orase din Romania. Energia si interesul locuitorilor ei pentru tot ce inseamna arta dinamizeaza complet viata urbei. Vei fi impresionat de cate evenimente cu acest specific sunt organizate in capitala Banatului. Traditia de avangarda pe care Timisoara a castigat-o cu multi ani in urma se pastreaza si atunci cand vine vorba de cultura, pentru ca aici vei putea lua parte la o multime de manifestatii pline de spirit creational. Patru dintre institutiile care fac cinste intregii tari sunt coagulate aici, si anume Opera Nationala Romana Timisoara, Teatrul National Mihai Eminescu, Teatrul Maghiar Csiky Gergely si Teatrul German de stat, care convietuiesc in aceeasi cladire, care a fost incadrata ca monument istoric si edificiu cheie al Romaniei. De asemenea, e bine sa stii ca de la balconul acesteia a fost proclamata Revolutia din 1989.

O arhitectura impresionanta

In vremea comunismului, atunci cand in celelalte orase se faceau demolari, Timisoara restaura tot ce inseamna cladiri importante, cu o istorie si o poveste impresionanta. Astfel, banatenii au reusit sa pastreze arhitectura secolului al XVIII-lea aproape intacta, zona devenind nu numai un reper pentru Romania, ci pentru intreaga Europa Centrala si de Est. Asa ca, daca te vei interesa de apartamentele de vanzare din Timisoara, e posibil sa ai norocul de a locui intr-o cladire care spune cu adevarat o poveste, pentru ca o treime dintre cladirile de aici sunt cu valoare de patrimoniu.

Asadar, atunci cand cauti un oras in care sa te muti, ia in considerare urbea de pe Bega, pentru ca vei descoperi acolo un univers de cultura si civilizatie.

Advertorial

Sursa foto: shutterstock.com via Digital Workforce

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea