Vacante

#barcelona #sagrada familia #curiozitati barcelona

3 curiozitati despre Barcelona, unul dintre cele mai indragite orase europene

Barcelona este unul dintre cele mai indragite orase europene, astfel ca daca te gandesti sa-ti planifici urmatoarea vacanta aici, faci o alegere nemaipomenita. Insa, inainte sa pleci la drum si sa te indragostesti de fiecare obiectiv turistic in parte, incepand cu Sagrada Familia, iti propunem sa afli cateva curiozitati despre Barcelona.


1. Originile Barcelonei sunt incerte

Originile Barcelonei sunt incerte, iar printre localnici circula 2 legende diferite. Unii sustin ca Barcelona a fost intemeiata de Hercule, cu mult timp inainte de intemeierea Romei. Altii sustin ca orasul a fost fondat de Hamilcar Barca, un reputat conducator al cartaginezilor. Printre numele initiale ale Barcelonei se numara Barkenon, Barcelino si Barci Nova.



Sursa foto: hotelclub.com


2. Pana in anii '90, Barcelona nu avea plaje

Barcelona nu a avut plaje pana la inceputul anilor '90, in ciuda faptului ca avea deschidere la mare. Astfel, si numarul turistilor era mult mai mic decat in prezent. Pentru catalani, totul s-a schimbat odata cu organizarea Jocurilor Olimpice de Vara in anul 1992. Atunci au inceput autoritatile sa se gandeasca la un mod istet prin care sa atraga turistii.

In prezent, plajele din Barcelona sunt aglomerate de la jumatatea primaverii, pana la jumatatea toamnei. In anul 2011, Barcelona a primit titlul de cel mai frumos oras cu iesire la mare din lume.



Sursa foto: apartmentbarcelona.com


3. In Barcelona, mai sigur este sa mergi pe jos decat sa conduci

In Barcelona exista o suprafata totala de peste 130 de hectare de zona pietonala, pentru ca turistii si catalanii sa se poata plimba in voie, fara sa se fereasca de masini. De altfel, in Barcelona este mai sigur sa mergi pe jos, decat sa conduci, avand in vedere faptul ca la fiecare 90 de secunde se petrece cate un accident rutier.

Aceasta statistica plaseaza Barcelona in topul celor mai periculoase orase pentru condus, dar nu trebuie sa-ti faci griji. Daca ai o conditie fizica buna, poti lua la pas cele mai frumoase bulevarde, strazi si piete. Nu uita sa te plimbi si pe La Rambla, echivalentul bulevardului Champs Elysees din Paris.



Sursa foto: barcelona-life.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea