Vacante

#oferte Cocktail Holidays Portugalia #agentie turism Cocktail Holidays #circuit Portugalia #sejur Lisabona #oferte Paste Portugalia

Portugalia - destinatia care atrage si mai multi turisti romani in 2013

Portugalia - destinatia care atrage si mai multi turisti romani in 2013

Portugalia este destinatia pe care Cocktail Holidays mizeaza si in anul 2013 deoarece are toate ingredientele pentru o vacanta interactiva perfecta: sute de kilometri de plaje, o bogatie cultura impresionanta, orasele care atrag ca un magnet turisti din intreaga lume – si aici ne referim in special la Lisabona si Porto, bucatarie savuroasa, clima blanda tot timpul anului, unicele acorduri ale muzicii de suflet “ fado “ si natura spectaculoasa.


“Numarul turistilor care aleg Portugalia creste spectaculos. Pentru Cocktail Holidays numarul pachetelor vandute pe aceasta destinatie a crescut in 2012 cu peste 50% fata de anul 2011, iar 2013 a inceput extrem de promitator. Ne asteptam la o noua crestere a numarului de turisti romani care aleg Portugalia si aceasta tendinta nu ne mira. Portugalia este fabuloasa si se adreseaza oricarui tip de calator!” a declarat Madalina Sloter, Executive Manager Cocktail Holidays.


Portugalia – bogatie culturala impresionanta

Daca esti pasionat de istorie, iti uram bun venit in Portugalia, tara exploratorilor Bartholomoeu Dias si Vasco de Gama. Multe popoare s-au perindat pe tinuturile portugheze si influentele lasate pot fi admirate si astazi. Fenicienii, cartaginezii, celtii, romanii, vizigotii, musulmanii, toti si-au lasat amprenta culturala asupra acestui taram.

Sunt cateva locuri pe care nu le poti rata daca vrei sa faci o incursiune in istoria si cultura portughezilor: Manastirea Batalha (pentru a afla secretele arhitecturale manueline), Basilica Maicii Domnului din Fatima (locul minunatelor evenimente din anul 1917 cand Maica Domnului s-a aratat unor copii pastori), Alcobaca (prima catedrala gotica din Portugalia), Turnul Belem si Manastirea Sf. Ieronim (ambele pe lista patrimoniului UNESCO), cartierul Alfama (cartierul arab, cel mai vechi cartier din Lisabona care a rezistat cutremurului din 1755).


Fado - cea mai nobila expresie a culturii populare portugheze

Fado, este prin excelenta cantecul Lisabonei, dar genul muzical este reprezentativ pentru intreaga tara. Celebra cantareata Amalia Rodrigues a consacrat acest gen muzical in lumea intreaga, astfel ca in prezent, cand spui Portugalia spui Fado.

Nu intamplator se crede ca fado (cuvant tradus ca “destin” sau “soarta” din latinescul “fatum”) exprima cel mai fidel sufletul portughezilor si profunzimea lor. Versurile nostalgice, de multe ori triste, acompaniate de guitarra cu douasprezece corzi fac referire la gloriosul trecut maritim si la viata oamenilor saraci. Prin fado se aude glasul Oceanului, pe care localnicii il numesc “Mare”, se spun povesti marinaresti nemuritoare, cu atata rezonanta pentru aceasta natiune. Originile genului muzical se situeaza undeva in jurul anului 1820, iar specialistii analizeaza cu fascinatie originile sale africane si arabe.

Ce ne apropie pe noi romanii de aceasta muzica? Probabil ca pentru ca exprima prin “saudade” acelasi sentiment unic pe care noi il numim “dor”.


Bucataria si vinurile portugheze – motive in plus de mandrie nationala

Incursiunea in cultura portugheza nu este completa fara a degusta deliciile bucatariei locale.

Bucataria portugheza este o combinatie intre bucataria europeana si cea araba si exceleaza cand vine vorba de fructe de mare, calamari, caracatite, creveti, stridii si crabi – toate gatite dupa retete inegalabile. Pentru exemplificare, amintim doar ca portughezii au 1001 retete pentru prepararea codului.

Cand vine vorba de dulciuri, portughezii sunt experti. Pur si simplu nu poti parasi Lisabona fara sa savurezi Pastéis de Belém (o versiune celebra de prajitura cu crèma de vanilie a carei reteta este secret de stat). Cofetarii pastreaza cu sfintenie secretul retetei din generatie in generatie. Si cum sa nu o faca? In fiecare zi se vand peste 10 000 de Pastéis de nata din cartierul Belém, frumos impachetate, pudrate cu zahar si scortisoara. Aceste prajituri irezistibile au devenit un adevarat simbol national.

Vinul, sau “nectarul zeilor” este un alt motiv de mandrie nationala. Portugalia este renumita in lumea intreaga pentru productia de vinuri de calitate superioara. Cultura vinului a fost adusa in zona de cartaginezi si greci, asadar vinul produs astazi in Portugalia este rezultatul unei traditii vechi de secole. Celebrele vinuri de Porto sunt printre cele mai bune din lume (daca nu “cele mai bune”), dar si vinurile din Insula Madeira, adevarate licori ale zeilor.


Lisabona – pur si simplu fascinanta

Lisabona este cu adevarat un oras fascinant! Atmosfera primitoare, stradutele inguste, piatetele mici cu peste, fructe si flori, arhitectura manuelina si Art Nouveau, cu accente gotice, te vor fascina. Orasul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa incepand cu anul 1998, cand a fost capitala culturala a Europei si de atunci orasul se afla intr-o continua expansiune culturala, urbanistica, arhitecturala.

Recomandari pentru vizitarea Lisabonei vei gasi accesand online sute de pagini pe internet sau studiind un ghid de calatorie. Noi vom schita pe scurt principalele obiective pe care nu le poti rata in Lisabona chiar daca alegi sa stai o singura zi. Si in final iti vom lansa invitatia de a vizita cu agentia Cocktail Holidays Portugalia in acest an, cu prilejul zilei de 1 Mai si pentru Pastele Ortodox, pentru care Biserica Romana din Lisabona se pregateste in fiecare an cum se cuvine.

Manastirea Sf Ieronim si Turnul Belem, aflate in Patrimoniul UNESCO, sunt cele mai iubite atractii din Lisabona si cele mai fotografiate. Manastirea a fost ridicata pentru a comemora expeditiile lui Vasco da Gama, care de altfel isi doarme aici somnul vesnic, alaturi de regii Portugaliei si multe persoanlitati, cum ar fi poetul national Fernando Pessoa. Manastirea se lauda cu un impresionant claustru, unde pot fi admirate diferitele blazoane portugheze. Turnul Belem este simbolul epocii de aur portugheze si a fost construit in anul 1520 pentru a consolida sistemul de aparare de pe malul raului Tagus.

Lisabona esre gazda pentru aproximativ 50 de muzee si galerii de arta, deci selecteaza-le in functie de domeniile tale de interes. Insa cu siguranta nu poti pleca din Lisabona pana nu ai vazut Castelul Sao Jorge, Oceanariul sau noua zona Oriente – Vasco da Gama si Parcul Natiunilor.

Daca vrei sa faci turul orasului vechi, incearca o experienta inedita: ia tramvaiul numarul 28 care colinda centrul orasului de mai bine de 100 de ani pe traseul Martim Moniz catre cartierul Graça, apoi spre Biserica São Vicente de Fora, prin cartierul Alfama pana la Castelul São Jorge. Urmeaza cartierul Baixa si Rua de Conceição, dupa care tramvaiul se opreste in fata cafenelei A Brasilera. Si nu pleca din centrul vechi pana nu bei un paharel de ghinghinha – visinata traditional portugheza.


Madeira – Perla Verde a Atlanticului

Madeira este paradisul plantelor exotice si al pasarilor, taramul caselor traditionale cu acoperis de paie, locul in care varfurile muntoase parca plutesc in apa si natura se da in spectacol. Arhipelagul portughez din Atlanticul de Nord te asteapta cu degustari de vinuri, cu peisaje care-ti vor taia respiratia (fiecare coltisor din Madeira este o adevarata gradina botanica), cu seri de neuitat presarate cu folclor la traditionalele restaurante Quinta si cu zile active la scuba diving! Arhipelagul Madeira a fost descoperit de portughezi in anul 1418. Anul acesta aducem Madeira mai aproape de tine. Studiaza in cele ce urmeaza oferta inedita pentru a petrece Sarbatorile Pascale in Insula Madeira.


Portugalia – oferta Cocktail Holidays pentru vacanta de Paste, zboruri TAP Portugal

Anul acesta ti-am pregatit doua programe inedite pentru 1 Mai si Paste Ortodox in Portugalia cu plecare pe 29 aprilie, pachete de 6 nopti cu zboruri operate de compania nationala portugheza - TAP Portugal.

Poti alege intre un circuit in Portugalia pe ruta Lisabona - Sintra - Cascais - Estoril - Batalha - Fatima - Porto - Santiago de Compostela(Spania) - Coimbra – Lisabona si un sejur de 5 stele in Insula Madeira - Perla Verde a Atlanticului.

Tariful pentru circuitul in Portugalia este de 759 euro/ persoana - pachet cu toate taxele incluse si pentru sejurul in Insula Madeira pretul este de 955 euro/persoana – sejur toate taxele incluse. Pentru mai multe detalii accesati linkul //www.cocktailholidays.ro/circuite/292/EUROPA/Portugalia/ sau contactati agentia Cocktail Holidays.


Ce probabil nu stiati despre Portugalia:

  • Cocosul este simbolul Portugaliei. Legenda spune ca in trecut un calator a fost acuzat pe nedrept de o crima de catre un judecator care tocmai manca un cocos. Calatorul s-a aparat spunand ca acel cocos va invia, ca un semn al nevinovatiei sale. Si chiar asa s-a intamplat! Desigur, in momentul in care cocosul a inviat si a inceput sa cante, calatorului i s-a recunoscut nevinovatia. Astfel cocosul a devenit simbolul national portughez.
     
  • Clima in Portugalia este blanda tot timpul anului. In Algarve de exemplu, in luna ianuarie portocalii sunt infloriti, migdalii in floare si temperaturile de 16 grade sunt la ordinea zilei. Aici soarele straluceste aproximativ 3000 de ore pe an.
     
  • Numele insulei Madeira inseamna in portugheza „lemn”. Asta pentru ca atunci cand au ajuns prima data acolo, portughezii au gasit paduri intinse.

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele