Vacante

#top cele mai frumoase locuri #locuri de vizitat 2016 #lonely planet

10 locuri pe care TREBUIE sa le vizitezi in 2016. Plus un bonus inedit

Expertii lonelyplanet.com au facut o trecere in revista a celor mai interesante locuri pe care ar trebui sa le treci pe lista de calatorii in 2016. Evident, vei reusi probabil sa ajungi intr-unul sau doua dintre ele, dar cel putin e bine sa stii ce ar trebui sa vezi in noul an.

Alege din lista de mai jos urmatoarea destinatie de calatorie si cu siguranta vei avea parte de o aventura de neuitat:

Botswana

 

De ce sa mergi in 2016: Pentru ca in acest an, Botswana sarbatoreste 50 ani de independenta, dar mai ales pentru ca Botswana este o tara frumoasa, formata in principal din desert si delta, cu 17% din teritoriu declarat parc national. Vei ramane cu gura cascata la sabaticiile acestei zone, in mijlocul carora traieste o societate infloritoare.

2. Japonia

 

De ce sa mergi in 2016: In primul rand pentru ca guvernul nipon incearca sa devalorizeze yenul japonez, ceea ce inseamna ca tara este mai accesibila ca oricand. De asemenea, Tokyo se pregateste deja pentru Jocurile Olimpice de vara 2020. Aici, tot ce vrei sa cumperi se gaseste in automate, de la umbrele la lenjerie pentru femei. In plus, Japonia are si ea un aer salbatic care cucereste din prima.

3. Oricare dintre parcurile nationale din SUA

 

De ce sa mergi in 2016: Expertii Lonely Planet sustin ca trebuie neaparat vizitat unul dintre celebrele Parcuri Nationale de pe teritoriul Statelor Unite, adevarate comori naturale. Yosemite, Yellowstone, Badlands, Zion sunt doar cateva dintre locurile in care merita sa ajungi.

4. Palau

 

De ce sa mergi in 2016: In primul rand pentru ca aceasta tara este extrem de bine conservata, fapt care o face incredibil de frumoasa. Teritoriul sau maritim a fost transformat intr-un adevarat sanctuar cautat in special de iubitorii adancurilor, fiind un loc perfect pentru scufundari.

5. Letonia

 

De ce sa mergi in 2016: Tara isi sarbatoreste anul acesta 25 de independenta fata de Uniunea Sovietica, motiv pentru care aceasta comoara baltica este gata sa straluceasca tocmai datorita acestei aniversari de argint. Aici vei cunoaste traditii stravechi si vei putea vizita conace si castele ascunse in paduri de pin. Nu trebuie sa ratezi capitala Riga, cu spatii recent renovate.

Din top 10 mai fac parte Australia, Polonia, Uruguay, Groenlanda si Fiji.

 

Transilvania, regiunea de top

 

Cand vine vorba despre regiuni care merita vizitate, Transilvania ocupa primul loc in Topul 10 intocmit de aceiasi editori ai ghidului de calatorii Lonely Planet, informeaza cnn.com. Acestia sustin ca aceasta regiune a Romaniei reprezinta mult mai mult decat "locul in care se ascund vampirii", vorbind despre frumusetea satelor sasesti si a bisericilor fortificate transilvanene, dar si despre frumusetea naturii si a faunei locale, amintind si despre rezervatiile de ursi si de reintroducerea zimbrilor in ecosistemul local.

De asemenea, potrivit unui articol elogios la adresa Transilvaniei aparut pe site-ul lonelyplanet.com, Muntii Carpati ofera turistilor oportunitati numeroase in ceea ce priveste explorarea pesterilor, drumetiilor si escaladelor montane. In acelasi material sunt amintite si pistele de schi din statiunile montane Poiana Brasov si Paltinis.

Editorii de la Lonely Planet vorbesc si despre pitorescul cafenelelor de pe trotuarele din Brasov, Sighisoara si Sibiu. Totodata, acelasi ghid lauda eferverscenta culturala din Cluj-Napoca, un oras cosmopolit, studentesc si artistic, apreciat insa si pentru viata sa de noapte.

Nu a fost uitata nici gastronomia locala, printre preparatele romanesti traditionale care au fost mentionate in acelasi articol numarandu-se sarmalele, mamaliga, papanasii si tuica de prune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea