Vacante

#turism # destinatii turistice #destinatii turistice romania # locatii romania

11 locuri din Romania pe care trebuie sa le vizitezi intr-o viata

Cu totii visam sa mergem la Paris, la New York, sa ne relaxam pe insoritele plaje din Hawaii sau sa hoinarim prin exotica Brazilie. Inainte de a pleca peste hotare iti recomandam sa bifezi pe lista ta si destinatii turistice din Romania.

Tara noastra se poate lauda cu numeroase locuri pe care nu trebuie sa le ratezi.

1. Ruinele cetatii Sarmisegetuza

Nu trebuie sa ne uitam istoria, iar cetatea Sarmisegetuza este o parte importanta din ea. Situata la 40 de kilometri de Muntii Orastiei, Sarmisegetuza a fost timp de mai bine de doua secole centrul politico-administrativ al provinciei Dacia.

2. Cazanele Dunarii

Ce poate fi mai spectaculos decat sa admiri in timpul unei calatorii cu vaporul cum Dunarea cum serpuieste gratios printre munti? Privind cu atentie, unul dintre versantii muntilor vei descoperi uriasul chip sculptat in piatra al regelui Decebal.

3. Sfinxul din Bucegi

La cota 2.000, in pe platoul Bucegi, se afla Sfinxul din Bucegi, un alt obiectiv pe care trebuie sa-l vezi macar o data in viata. Este o formatiune din piatra care in urma eroziunii vantului a capatat forma pe care o stim cu totii. Sfinxul din Bucegi masoara 8 metri in inaltime si 12 metri în latime.

4. Manastirea Voronet

In cazul in care ajungi in zona Moldovei, merita sa faci un tur al tuturor manastirilor din zona. Daca timpul nu-ti permite acest lucru, o poti alege pe cea mai reprezentativa: Voronetul. Manastirea Voronet este una dintre cele mai importante ctitorii ale voievodului Stefan cel Mare si este cunoscuta pentru peretii sai pictati in celebrul "albastru de Voronet".

5. Cimitirul Vesel de la Sapanta

Cimitirul Vesel de la Sapamanta reflecta perfect simtul umorului de care dau dovada locuitorii Maramuresului. Spre deosebire de celelalte cimitire, cel din Sapanta nu te duce cu gandul la lumea de dincolo, ci la micile bucurii ale vietii.

6. Cetatea Sighisoara

Sighisoara este singura cetate medievala inca locuita din Europa si a fost inclusa in patrimoniul UNESCO in 1999.

7. Castelul Bran

Castelul Bran atrage anual zeci de mii de turisti nu numai din Romania, ci si de peste hotare. Desi este cunoscut sub numele lui Castelul lui Dracula, adevarul istoric este cu totul altul. Se pare ca domnitorul Vlad Tepes a trecut doar o singura data pe la Bran, in drum spre Brasov.

8. Salina Turda

Salina Turda reprezinta in prezent un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Tot aici, s-a filmat si ulterior lansat pe DVD concertul-eveniment al trupei romanesti Byron.

9. Pestera Ursilor

Pestera Ursilor poate fi considerata pe drept cuvand una dintre cele mai frumoase pesteri de pe teritoriul Romaniei. Descoperita in 1975 si deschisa publicului larg cinci ani mai tarziu, Pestera Ursilor a deveni cunoscuta datorita formatiunilor carstice si scheletelor de urs de caverna, animal disparut de pe suprafata pamantului in urma cu mai bine de 15.000 de ani.

10. Lacul Rosu

Situat la poalele Muntilor Hasmasu Mare, Lacul Rosu este cel mai mare lac natural montan din Romania.

11. Transfagarasanul

Transfagarasanul, drumul care strabate Muntii Fagaras, a fost construit in patru ani. Pe celebra sosea a filmat echipa emisiunii auto britanice "Top Gear". Tot aici, s-a filmat o parte din pelicula american "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance", cu faimosul Nicolas Cage in rolul principal.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea