De prin lume adunate

#targ #expozitie #filme #muzica #dans #opera #concerte

Weekeend plin in Bucuresti

Sfarsitul acestei saptamani este unul plin de evenimente pe care nu trebuie sa le ratezi. Fie ca mergi la noaptea devoratorilor de publicitate, la noaptea alba a geleriilor, te plimbi in miez de noapte pe bicicleta, fie ca mergi la un concert de muzica clasica si linistitoare sau te plimbi pe strada Arthur Verona si participi la campania Street Delivery, eveniemntele sunt pentru toate gusturile.

 

Nu uita de Bookfest

 

Pana duminica, la Romexpo are loc unul dintre cele mai asteptate evenimente culturale ale anului: Bookfest. La aceasta editie vor avea loc lansari de carte, dezbateri, concerte cu muzica live si multe alte evenimente. Bookfest 2010 se deschide zilnic la ora 10:00 si se inchide miercuri 9, joi 10 si sambata 12 iunie la ora 20:00. Vineri 11 iunie orarul se prelungeste pana la 22:00, iar duminica 13 iunie Salonul de carte isi inchide portile la ora 18:00. Bookfest are loc in pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Romexpo. Accesul vizitatorilor este liber. 

 

Mergi la noaptea alba a galeriilor

 

Vineri, 11 iunie, in Bucuresti are loc Noaptea Alba a Galeriilor, un eveniment are reuneste galerii si spatii alternative. Evenimentul propune un circuit prin 41 de locatii dedicate espunerii si promovarii artei contemporane in care expun peste 140 de artisti. Noaptea Alba a Galeriilor incepe de la ora 19.00 si se incheie la ora 04.00. Programul din acest an al evenimentelor va oferi publicului un tur de forta prin concerte live, performance-uri, expozitii, ateliere deschise si spatii alternative. Spatiul privat si spatiul public devin astfel un loc comun pentru Noaptea Alba a Galeriilor (NAG).

 

Lasa-te devorat de reclame

 

In acest an, Noaptea Devoratorilor de Publicitate are loc pe 12 iunie, la Sala Palatului, cu incepere de la ora 22.00. Evenimentul inseamna peste 5 ore de publicitate si 360 de reclame din 54 de tari. noaptea devoratorilor de publicitate este un spectacol care combina un cinema de cea mai buna calitate cu divertismentul si cu spiritul ludic al publicului. Pretul unui bilet este de 35 de lei.

 

Hai pe Arthur Verona la Street delivery

 

In perioada 11 - 13 iunie, in Bucuresti are loc festivalul Street Delivery, care se va desfasura pe strada Arthur Verona. Demarat de Ordinul Arhitectilor din Romania si de Fundatia Carturesti in 2006, Street Delivery isi propune sa transforme strada Arthur Verona intr-un traseu cultural-pietonal care leaga Gradina Icoanei de Gradina Cismigiu. La festivalul Street Delivery au loc numeroase evenimente culturale, de la proiecte de arhitectura, muzica, film, teatru, performance, expozitii, workshop-uri pana la evenimente dedicate copiilor. La Street Delivery vei avea parte de concerte, targuri de handmade si mutle alte evenimente pentru "pietoni".

 

bucharest music film festival pentru gusturi rafinate

 

In perioada 12 – 20 iunie, iubitorii muzicii clasice sunt asteptati in Piata George Enescu la Bucharest Music Film Festival. La acest eveniment, muzica clasica, dansul si opera se intalnesc pentru a va oferi momente speciale. Gradinile, terasa, locul de joaca pentru copii, standul de suveniruri si muzica live vor completa atmosfera. Timp de noua zile parcarea din vecinatatea Ateneului Roman va fi transformata intr-o oaza de liniste si rafinament in mijlocul orasului, un spatiu agreabil cu verdeata, flori si terase elegante, in jurul celor cateva sute de locuri pe scaune, oferite iubitorilor muzicii clasice de toate varstele. Vor avea loc proiectii de filme precedate de recitaluri live ale unor artisti de renume national si international. Locatia este deschisa intre orele 11.00 si 23.00 in fiecare zi a manifestarii, iar accesul este gratuit.

 

Salon cu masini de epoca

 

In perioada 10 - 13 iunie la World Trade Plaza are loc Bucharest Classic Car Show. Acest eveniment va prezenta cunoscatorilor in domeniu si publicului larg peste 50 de modele de automobile de epoca aflate in colectii particulare, masini de curse, obiecte de colectie care tin de segmentul auto dar si de decor: statie de benzina vintage, atelier de restaurari auto cu demo, numere auto vechi, ceasuri de bord, vechi.

 

TIFF vine la Muzeul Taranului Roman

 

In perioada 9 – 17 iunie, Noul Cinematograf al Regizorului Roman prezinta retrospectiva Festivalului International de Film din Transilvania 2010. TIFF 2010 readuce in atentia publicului cinefil nume importante ale cinematografiei internationale care au marcat istoria festivalului de-a lungul celor 9 editii.

 

Fa o tura cu bicla in miez de noapte

 

Cu ocazia Noptii Galeriilor, in seara de 11 iunie, are loc Bikewalk in miez de noapte, o plimbare pe bicicleta prin Bucuresti. De la ora 23.30 se face strigarea in Gradina Icoanei de unse se va pleca pe traseul Bulevardul Dacia, Piata Romana, Piata Victoriei, Gara de Nord, Cotroceni, Splaiul Independentei, Piata Unirii si Universitate. La sfarsitul pedalarii se va face o urcare pre trotuar in zona Universitate, unde se vor face si poze.

 

Salonul de Fotografie la Bucuresti

 

Salonul de Fotografie Bucuresti isi deschide portile pe 11 iunie la The Ark-Bursa Marfurilor, in prima zi a Noptii albe a Galeriilor. Salonul de Fotografie inseamna trei zile pline de evenimente, echipamente si expozitii de unde nu trebuie sa lipsesti. Salonul de Fotografie este un eveniment unic care reunesti atat piata de fotografie profesionista, cat si pe cea pentru amatori. Aici vei gasi marci ale lumii imaginii, fabricanti si distribuitori. Salonul propune timp de trei zile un program exceptional de intalniri, conferinte, expozitii, ateliere si dezbateri, cu participarea celor mai importanti actori ai acestui domeniu.

Tot in acest weekend au loc si cateva targuri interesante, unde vei gasi articole vintage, handmade, dar si produse destinate bolnavilor de diabet si celor cu probleme de nutritie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea