De prin lume adunate

#terasa #gradina #gradina de vara #vara in bucuresti

Terase racoroase in Bucuresti

Esti in cautarea antidotului impotriva caniculei? Ei bine, nici noi nu l-am gasit. Am gasit in schimb cateva terase racoroase, numai bune pentru lancezeala si relaxare in serile toride de vara.
 

 

In inima Bucurestiului, in curtea librariei Carturesti,  se afla Gradina Verona. Spatiul elegant al cladirii care adaposteste cunoscuta librarie s-a extins si cu o locatie in care sa ne petrecem zilele de vara. Libraria Carturesti ofera numeroase servicii culturale pentru toata lumea: carte, muzica, filme, reviste, ceai, vinuri si multe alte bunatati si evenimente. Gradina Verona este un local destul de mare pentru curtea unei case, plin de copaci si iarba. Designul este unul destul de minimal, cu mese din fier forjat si lemn. Farmecul este dat insa tocmai de combinatia de dur si moale, iarba si beton, lemn si fier, plante cataratoare si nuiele. Intreaga gradina este imprejmuita cu un gard din rachita.

La Gradina Verona exista mai multe zone: zona cu mese din fier forjat dintr-un separeu mare, zona meselor si a bancilor lungi din lemn si zona mai intima de la mesele rasfirate pe iarba. La lasarea intunericului, gradina este luminata de becuri discrete, care sporesc atmosfera de relaxare si liniste. La farmecul gradinii contribuie si muzica buna, chill si jazz. La Gradina Verona au loc si diverse evenimente, precum concerte si petreceri tematice.

Meniul de la Gradina Verona este destul de variat si in proportie de 90%, concentrat pe bauturi. La Gradina Verona poti consuma diverse bauturi racoritoare, cocktailuri cu si fara alcool, vinuri din Italia, Franta si Chile, cafea, bere, ice tea si sirop provensal. In meniu vei mai gasi si alune, fistic, porumb prajit, cateva sortimente de sandwich-uri si prajituri. Gradina Verona se afla pe strada Arthur Verona, la numarul 13, in spatele librariei Carturesti si este deschisa zilnic, incepand cu ora 10.00.

 

Terasa Clubului Uniter

 

Uniter este Uniunea Teatrala din Romania, iar in curtea umbroasa si racoroasa a deschis si o terasa cocheta. Din start, locatia are mai multe bile albe: se afla intr-o zona linistita, pe stradutele elegante din centrul Bucurestiului, poti bea si manca linistit, departe de ochii curiosilor si poti da nas in nas cu personalitati din lumea teatrului si artelor.

Terasa Uniter se afla intr-o curte frumoasa, plina de verdeata si vita de vie. Atmosfera este una calda si primitoare, cu muzica in surdina si lumini difuze. Locatia este dispusa pe doua nivele, parter si etaj. Parterul este mult mai romantic si elegant, cu mese si scaune din rachita, portiuni de iarba, parchet si piatra care alterneaza, cateva sculpuri si obiecte de arta si felinare discrete.

Etajul este mai modern si mai dinamic, cu mese si scaune simple si cu o copertina dungata, care te duce cu gandul la plaja si soare. Ceea ce este frumos la etajul terasei este vita de vie care creste nestingherita de nimeni. La lasarea serii, pe mese isi fac aparitia lumanari parfumate care contribuie la atmosfera intima.

In meniul de la Uniter vei gasi sucuri, bere, vin, lichioruri, tarii, cocktailuri, limonada, dar si preparate la gratar, de vita, porc, miel, peste, pui, salate, ciorbe, aperitive, preparate pentru vegetarieni si deserturi. se afla pe strada George Enescu, la numarul 2, in incinta Uniter, in zona Amzei - Piata Romana. Terasa este deschisa de la orele 10 pana tarziu in noapte, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.311.32.14.

 

 

Gradina OAR este un loc plin de verdeata, muzica buna si liniste. Atat de liniste incat nici nu ai crede ca la cateva secunde de mers pe jos se dezlantuie orasul. Terasa isi trage numele de la Ordinul Arhitectilor Romani, care isi are sediul in acelasi loc. Spatiul este inedit si propune celor care vin aici pentru un suc sau o bere rece sa treaca putin prin tainele arhitecturii. Spatiul gradinii este delimitat in cateva separeuri care iti vor oferi intimitatea de care ai nevoie. O idee ingenioasa a fost si folosirea panourilor de separare care sunt realizate din diferite materiale folosite in constructie: granit, marmura sau lemn.

Un plus de comoditate si intimitate este adus si de scaunele din ratan, acoperite cu perne comode. Materialul preponderent al acestui spatiu este lemnul si diversele sale variante, care se imbina perfect cu panourile de marmura si blaturile de sticla ale meselor. Tot in acest spatiu vei mai gasi expozitii de fotografie si pictura, care se axeaza si ele pe tema generale: arhitectura. Spatiul de la Gradina OAR este completat de muzica buna si internet wireless, astfel ca in zilele toride, iti poti muta aici. Tot la Gradina OAR se organizeaza frecvent concerte de jazz, expozitii si mai nou si piese de teatru si dans contemporan.

Intr-un spatiu relaxant precum Gradina OAR si meniul este unul pe masura. Aici vei gasi diverse sortimente de cafea, cocktail-uri alcoolice si non alcoolice, tarii, bere, bauturi racoritoare, ice tea, vinuri si sampanie. Gradina OAR sta bine la capitolul vinuri. Poti alege cam orice: vinuri albe, rosii, seci sau dulci. Gradina OAR se afla pe strada Arthur Verona, la numarul 19, in spatele librariei Carturesti, in apropiere de cinema Patria. Terasa este deschisa zilnic, intre orele 12-24. Noi iti recomandam sa iti faci rezervari la numarul de telefon 021.650.20.20, daca vrei sa apuci un loc dupa ora 18.00.

 

Terasa Muzeului Taranului Roman

 

Clubul si terasa deschise in incinta Muzeului Taranului Roman sunt spatii pline de agitatie, cu oameni de toate felurile si evenimente cat mai diverse. Atmosfera este pe masura muzeului, energica si in acelasi timp relaxanta. La Clubul Taranului Roman se organizeaza aproape zilnic evenimente. Fie ca este vorba de o expozitie, de un concert, de o lansare de carte, proiectii de filme, piese de teatru sau cursuri de tango, programul clubului este extrem de incarcat si impaca o varietate de gusturi.

Decorul de la club respecta in mare parte tema muzeului. Mobilerul este traditional romanesc, cu mese si scaune din lemn masiv, pictate sau sculptate, peretii au diverse decoruri taranesti, vase de lut si stergare. Terasa pastreaza si ea aceeasi atmosfera. Marele plus al acestui spatiu este ca poate fi folosita si in anotimpul rece, datorita unor aparate de aer conditionat.

Meniul de la Muzeul Taranului Roman este traditional romanesc si destul de generos pentru terasa atat de micuta si mereu aglomerata. Bucatele sunt servite in ulcele si strachini autentice si mai ca iti vine sa crezi ca esti in vacanta la bunici, inconjurat de peri si visini, dar si de casute si biserici romanesti care se gasesc in curtea muzeului. Clubul Taranului Roman se afla in incinta Muzeului Taranului Roman, pe bulevardul Kiseleff, la numarul 3, insa intrarea se face pe strada Monetariei. Clubul este deschis aproape non-stop, iar daca vrei sa iti rezervi o masa poti suna la numarul de telefon 021.310.80.48.

 

Terasa Arcade

 

Arcade Cafe este o cafenea-terasa cu aspect medieval, cu peretii din caramida si scaunele din fier forjat. Atmosfera este placuta, iar gradina interioara este marea atractie a acestui local, este intima, chic si linistita. Terasa interioara are multa verdeata si o atmosfera care te imbie la relaxare si visare. In meniu vei gasi numeroase bauturi, cocktailuri, frappe-uri, dar si preparate culinare. Terasa Arcade se afla pe strada Smardan, la numarul 30, rezervari se fac la numarul de telefon 021.314.50.66 si este deschisa de la ora 10.00 pana la ultimul client.

 

Terasa Christie's

 

Restaurantul Christie's se afla in centrul orasului Bucuresti si reinvie atmosfera interbelica a Micului Paris. Atmosfera melancolica participa si ea la starea de visare si transpunere intr-un alt timp decat cel contemporan. Restaurantul este decorat cu stil si mult bun gust, cu lampi Galle, lustre de epoca si oglinzi mari. Pe timpul verii, restaurantul isi dechide si terasa, ridicata in jurul unui castan batran.

Mancarurile de la acest restaurant sunt specifice bucatariei unguresti si sunt preparate de un bucatar ungur, venit de la Budapesta. In meniu vei gasi aperitive precum clatitele cu carne sau cammembert pane cu mar si afine, supe, salate, peste, preparate din carne de vita, porc, pasare. In meniu vei mai gasi si dulciuri precum clatite Gundel, piure de castane cu frisca sau papanasi cu smantana si dulceata. Restaurantul unguresc Christie's se afla pe strada Aaron Florian, la numarul 3, in apropiere de Batiste. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.318.65.68.

 

Terasa Shift

 

Pe strazile umbroase din centrul capitalei, in zona Gradina Icoanei, te asteapta o terasa racoroasa, numai buna pentru zilele toride de vara. Terasa Shift te ascunde de oras intr-un decor de poveste, fie ca vrei sa stai in gradina,  fie la parterul sau etajul casei. Shift poate fi coltul tau de liniste pentru cafea si mic-dejun, la amiaza locatia ta secreta pentru pauza de masa, seara va fi locul de retragere la muzica buna si bauturi fine iar noaptea spatiul de petreceri cu muzica buna.

In meniu te vei racori cu numeroase sortimente de bauturi, iar daca iti este foame poti incerca preparate culinare rafinate precum supa frantuzeasca de ceapa sau Dorada in . Terasa Shift se afla pe strada General Eremia Grigorescu, la numarul 17, iar rezervari se fac la numarul de telefon 021.211.22.72.

Sursa foto : shiftpub.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea