De prin lume adunate

#targuri #produse traditionale #the ark #muzeul taranului roman #agronomie

Targuri la final de saptamana in Bucuresti

In acest weekend, primvara isi face in sfarsit aparitia si pe meleaguri romanesti. Cu aceasta ocazie, in Bucuresti au loc numeroase targuri in aer liber. La aceste targuri vei gasi produse traditionale romanesti, produse handmade, antichitati si carti interesante.
 

Targ de primavara la Muzeul Taranului Roman
   

Muzeul Taranului Roman te asteapta intr-o oaza de primavara si un colt de soare, asezonate cu flori vesele si bucate pe alese. Pe 12 si 13 martie, de dimineata de la ora 9.00 pana seara la ora 18.00, Targul de primavara te asteapta cu veselie si cu oameni primitori in curtea Muzeului Taranului Roman.

Atmosfera va fi inveselita de producatori cu legume si cu fructe de sezon, dar si de producatori de peste meleaguri care abia asteapta sa isi laude bucatele. Vei putea gusta din bunatatile Italiei si ale Olandei si veti simti aroma de neuitat a Greciei prin uleiuri sale de masline.

La targ vei gasi produse afumate, salam de mistret, branza de burduf cu ardei, telemea de oaie, specialitati de rata si de curcan. Ca totul sa se incheie cu veselie se adauga un pahar de palinca de Bihor sau un pahar de suc de mere natural adus tocmai de la Malancrav.
 

Targ cu bunatati traditionale la targul de la Agronomie
 

In acest weekend, la targul cu produse traditionale romanesti de la targul de la Agronomie vei gasi si produse de post. Astfel poti gusta din paine la test, curcani din aluat de paine de post, prajituri de post, foi cu bulion umplute cu gem de caise sau prajitura cu morcov.

La targ vei mai gasi chec cu stafite, cu rahat fara oua, de post, prajitura cu mar, poronio cu mar sau cu dovleac, serbet, dulceturi, halva, carnati ciobanesti fumat , jigou de berbecut afumat traditional si multe alte bunatati.

De la targ nu lipsesc nici magiunurile, sucul de mere, produsele bio si fructele si legumele proaspete.
 

Tara Fagarasului descaleca la Targul Taranului Roman
 

In programul manifestarii Slow Food, te vei intalni cu producatori din Tara Fagarasului. Sambata si duminica vei participa la un pranz si un brunch cu mancaruri traditionale si la o prezentare studiu despre femeia din Tara Fagarasului.

La targ vei gasi fotografii si suveniruri. Tot aici vei putea gusta din ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon, ciorba de salata cu papara din oua de casa, marar si usturoi, galuste (sarmale) cu carne si de post, tocana de ceapa si rosii cu mamaliguta, platouri cu slanina, ceapa, mere si branza, desert de post din grau si nuca (coliva), orez cu lapte si prune uscate.

Targul are loc in zilele de 12 si 13 martie, la Earth Market, vis-a-vis de Piata de Flori George Cosbuc, in zona Uranus, in curtea The ARK.
 

Handmade Spring Expo la Afi Palace Cotroceni
 

Pana pe 11 martie la AFI Palace Cotroceni are loc targul de primavara Handmade Spring Expo. Targul promoveaza produsele artizanale si handmade, valorificand riturile si traditiile romanesti din aceasta perioada de inceput de primavara. La targ vei cagi cadouri potrivite pentru sarbatorile primaverii: Dragobete, Martisor si 8 Martie.

Peste 30 de expozanti te asteapta cu o gama variata de articole lucrate manual, precum si martisoare originale, menite sa aduca primavara in sufletul dumneavoastra. Intrarea la targ este libera.
 

triptic in culori Bucuresti
 

In perioada 24 februarie - 15 martie, la Libraria Triptic are loc un eveniment destinat in exclusivitate femeilor, in luna care celebreaza sosirea primaverii. Libraria Triptic te invita sa colorezi primele zile destul de friguroase de primavara. Si cum inceputul de martie este dedicat femeilor, ele merita mai multa culoare. Astfel, la Libraria Triptic sunt invitati cativa “mestesugari urbani” si artisti sa le bucure prin creatiile lor.

Libraria va fi plina de martisoare si creatii handmade pentru toate gusturile. Vei gasi lucruri faine realizate de AITCH, Alexandra Mafteiu, Biba Bijoux, Daria Teica, Monica Alexandru, Maia Grozavescu, Bohemian Sin si Alina Salagean. La Libraria Triptic vei mai gasi si carti, de la origami la gatit. Cartile din libraria pastreaza tematica camerei in care sunt amplasate. Astfel vei gasi carti pentru copii, de gatit si bucatarie sau de lifestyle.
 

Targ de antichitati pe Soseaua Kiseleff
 

Targul de Antichitati aduce investirea in lucrul de calitate si accesul usor la produsele culturale si lucrarile autentice. Varietatea de obiecte vechi pe care le vei gasi la acest targ saptamanal include antichitati veritabile precum editii de colectie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, sau tablouri. La targ vei mai gasi si icoane, colectii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri si placi de patefon si gramofon.

In cadrul fiecarei expozitii veti putea gasi peste 50 de colectionari din Brasov, Timisoara, Sf. Gheorghe, Buzau, Galati, Braila, Iasi si Bucuresti. Targul este deschis in perioada 11 - 13 martie, intre orele 10.00 - 19.00, pe Bulevardul Aviatorilor. Accesul publicului este liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea