De prin lume adunate

#restaurant #local #mancare #vegetarian #restaurante vegetariene #restaurante indiene #restaurant cu specific

Restaurante vegetariene in Bucuresti

Te-ai saturat de preparatele pe baza de carne? Vrei sa tii post sau sa elimini treptat mancarurile grele, de origine animala? Ei bine, atunci poti incerca restaurantele vegetariene sau indiene care iti propun numeroase preparate pe baza de legume sau orez. Pe langa faptul ca te vei simti mult mai bine dupa o masa mai usoara, restaurantele de acest gen se gandesc si la relaxarea ta psihica si vin cu numeroase programe alternative.
Casa Satya
Casa Satya promoveaza un stil de viata bazat pe principiile ayurvedice. Ayurveda este cel mai vechi sistem de nutritie si sanatate cunoscut in lume si are o traditie de 5000 de ani in India. Ayurveda cuprinde principii benefice de alimentatie, exercitii fizice, relaxare si meditatie si ne invata ca sanatatea si armonia vietii constituie calea spre inflorirea constiintei. La Casa Satya vei beneficia si de serviciile unui spa cu sauna cu ozon, masaj ayurvedic si un bazin de relaxare Samadhi cu apa sarata.
Interiorul restaurantului, cu mese rotunde si canapele circulare, perne pufoase si diverse decoratiuni de factura orientala, in culori calde, te face sa te simti cu adevarat relaxat si departe de orice zgomot si probleme. In interior vei gasi si o mica terasa acoperita, incojurata de geamuri si plante, care pe timpul noptii este cu adevarat speciala. Cei de la Casa Satya se lauda ca lumina din interior este full spectrum, lumina similara celei a soarelui, iar aerul este ionizat.
Casa Satya foloseste principiile ayurvedice si in prepararea mancarurilor. Astfel, mancarurile si bauturile sunt pregatite cu apa ionizata alcalina si se folosesc numai ingrediente naturale, bio-ecologice. De asemenea, la prepararea mancarurilor se foloseste faina integrala, zahar de trestie si sare de mare. Vasele sunt si ele spalate cu detergenti biodegradabili.
Meniul restaurantului pastreaza aceeasi linie si este format din mancaruri sanatoase, de sezon. O masa in stil ayurvedic este compusa, in aceasta ordine, dintr-un suc natural, care trebuie servit cu 20 de minute inainte de masa, apoi poti incerca desertul, care se serveste intotdeauna inaintea mesei, niciodata dupa, salatele si preparatele pe baza de cruditati sunt benefice la inceputul mesei, apoi urmeaza aperitivele si felurile principale de mancare. La sfarsitul mesei se va consuma un lassi, bautura traditionala indiana, sau un ceai cald, pentru a ajuta digestia.
Pentru inceputul mesei poti incerca unul dintre sucurile naturale, din mere, portocale, menta sau morcovi, shake-urile pe baza de lapte si alte combinatii de fructe. La desert poti incerca clatitele bio cu ciocolata sau fructe, pere in sos caramel sau o felie din tortul Garbanzo. In traditia ayurvedica, desertul este folosit pentru a contempla divinitatea, iar la Casa Satya vei descoperi acest lucru pe pielea ta.
La aperitive poti incerca rulourile cu vinete, hummus, avocado umplut, sau corabiute din castraveti cu busuioc si orez. La Casa Satya mai poti incerca si supele din legume si orez, platourile de legume, celebrul ratatouille sau couscous cu legume si mirodenii. In meniu vei gasi si cateva feluri de peste oceanic, preparate pe baza de orez si paste.
Restaurantul Casa Satya se afla pe strada Banu Manta, la numarul 25, in apropiere de Primaria sectorului 1. Pentru rezervari sau alte detalii poti folosi numarul de telefon 0788.788.111. Restaurantul este deschis zilnic, de luni pana duminica, intre orele 12.00 - 23.00.
Mandala Club
mandala club este un restaurant vegetarian, afla in zona Mantuleasa. Mandala inseamna in sanskrita cerc si este reprezentarea grafica a unui concept atotcuprinzator din Marele Univers. Pe langa mancarea buna si fara carne, la Mandala gasesti o ceainarie care te invita sa incerci aromele celor mai ecologice ceaiuri din Bucuresti, o librarie plina de carti pe teme de spiritualitate si dezvoltare personala, dar si un magazin de bijuterii din argint si cristale semi-pretioase.
Clubul Mandala isi propune sa creeze un spatiu special, departe de forfota orasului agitat, un spatiu destinat relaxarii si petrecerii unor momente de calitate alaturi de persoane dragi. Mandala organizeaza frecvent cursuri si intalniri pentru cei in cautare de raspunsuri la intrebarile esentiale ale vietii, organizeaza serate culturale muzicale, de poezie, expozitii si vizionari de filme, sedinte de consiliere in astrologie, biografie, dezvoltare personala, coaching si excursii si tabere tematice.
In bucataria Mandala nu se foloseste zahar, numai miere. Mancarurile sunt mixte: ovo-lacto-vegetariene, insa retele pot fi adaptate la dorintele tale daca esti vegetarian 100%. Salatele se prepara cu ulei presat la rece, iar preparatele sunt proaspete.
Meniul cuprinde salate, gustari rapide, supe, deserturi si sucuri de fructe si legume proaspat stoarse, shake-uri pe baza de suc natural de fructe, lapte si rom si bere de ghimbir. Mandala Club se afla pe strada Paleologu, la numarul 20, in zona Mantuleasa. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0722.654.099.
Alte restaurante cu meniu vegetarian
Pe langa aceste restaurante 100% vegetariene,in Bucuresti mai poti gasi preparate fara carne si in restaurantele indiene sau chinezesti. Si in restaurantele romanesti vei gasi feluri vegetariene sau de post, mai ales ales in perioadele de dinainte de Craciun sau Pasti, cand religia impune ocolirea preparatelor pe baza de carne si alte produse animale.
Pentru o masa in oras, fara preparate din carne, poti merge la restaurantul Pekin, cu specific chinezesc. Pe langa meniurile cu carne, poti gasi numeroase preparate pe baza de orez, legume, ciuperci si deserturi. Restaurantul Pekin se afla pe Calea Victoriei, in Pasajul Villacrosse.
Si la restaurantul Tamarind, cu specific indian poti gasi preparate vegetariene. Bucataria restaurantului ofera un meniu cu o gama variata de mancaruri indiene si cuprinde preparate din Punjab, Hyderabad, Madras, Goa, Bombay sau Calcuta. Restaurantul Tamarind se afla pe soseauna Stefan cel Mare, langa pasaj Bucur Obor.
Restaurantul Haveli este un alt local cu specific indian, unde poti savura preparate vegetariene delicioase, preparate chiar de un bucatar indian. Meniul este bogat si poti alege Daal tarka (Linte galbena gatita cu chimen), Chana masala (Naut gatit cu sos de rosii si ceapa), Aloo gobi (Conopida si cartofi prajiti in sos de rosii si ceapa) sau Mushroom mutter (Ciuperci cu mazare gatit in sos de ceapa si rosii). Haveli se afla pe strada Episcopul Radu, in zona Mihai Eminescu. Barka Saffron si Karishma sunt alte doua restaurante cu specific indian unde poti consuma preparate vegetariene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea