De prin lume adunate

#pub #bar #mancare #bautura #local #bucuresti

Puburi in Bucuresti

Ai vizitat recent Anglia si vrei sa retraiesti atmosfera puburilor zgomotoase sau pur si simplu iti este foame intr-o zi in care nu ai inspiratia unui restaurant cunoscut? Ei bine solutia este sa mergi intr-un pub. Bucurestiul se poate mandri cu numeroase astfel de localuri, care in titulatura au adaugat si cuvantul Pub.
Puburile sunt acele localuri unde pe langa sortimentele variate de bautura se poate si manca. Acest gen de localuri sunt foarte populare in Marea Britanie si Irlanda. La origini, puburile ofereau clientilor doar bautura, insa in ultimi ani si-au diversificat oferta si pe langa alune, chipsuri si alte gustari rapide, puburile au devenit adevarate restaurante, cu meniuri bogate. Intr-un pub poti incerca diferite sortimente de pizza, salate, supe sau sandwich-uri calde.
Edgar's Pub
Edgar's Pub este un pub din centrul capitalei, la kilometrul zero. Pe strada Edgar Quinet, pe langa universitate, localul este numai bun pentru serile racoroase de final de an, cand suntem grabiti si nu stim ce sa alegem in materie de baruri din inima Bucurestiului. Pubul are o atmosfera placuta, de vacanta de Craciun permanenta, iar lumina difuza da un plus de intimitate locului.
Este decorat in stil englezesc, cu mese si scaune din lemn, specifice acestul gen de local. Meniul cuprinde bauturi alcoolice, bere, sucuri, dar si gustari. Chiar daca este un local care respira aer englezesc meniul pare mai degraba italienesc. Salate, paste sau aperitive tipic mediteraneene isi gasesc locul in paginile meniului. Preturile sunt in raport cu zona, adica un mic cam mari pentru ceea ce ofera. Edgar's Pub se afla pe strada Edgar Quinet, la numarul 9 si este deschis zilnic, de la ora 10 pana la ultimul client.
Terminus Pub & More
Terminus Pub&More este unul dintre cele mai vechi puburi din Bucuresti. Deschis parca de o vesnicie, localul a reusit sa se mentina pe piata prin oferta variata in functie de fiecare sezon. Pubul are o atmosfera tipic englezeasca si este dispus pe doua nivele: parter si subosl. La parter atmosfera este mai calma, potrivita pentru intalnirile mai putin zgomotoase sau pentru discutii linistite, in timp ce subsolul este destinat petrecerilor si programelor variate de distractie. Mesele si scaunele englezesti, din lemn rosu, bauturile fine, selectia speciala de bere si whiskey fac din acest pub una dintre cele mai potrivite optiuni pentru petrecerea timpului liber la un pahar, alaturi de prieteni.
Localul este indragit si de strainii aflati in vizita prin Bucuresti sau de catre expati. In ceea ce priveste preturile, acestea nu sunt tocmai studentesti si inainte de a intra in acest pub trebuie sa te asiguri ca ai suficienti bani. Terminus Pub se afla pe strada George Enescu, la numarul 5, in apropiere de Uniter.
Pub 18
Pub 18 este locul de pierzanie al studentilor din Regie, locul unde poti bea o bere cu prietenii, poti lua pranzul sau cina si poti merge si la concerte. Atmosfera este prietenoasa si personalul amabil. Probleme vei intampina doar cand se aglomereaza, adica in fiecare seara, pentru ca nu duce lipsa de clienti. Pubul este decorat simplu, cu mese si scaune din lemn masiv, pe stilul englezesc, si un bar mare. Singurele elemente de decor sunt pozele realizate de fotograful pubului in locuri speciale precm Maroc sau Portugalia.
Meniul este foarte bogat, cu bautura pe alese, de la sucuri, bere, vinuri si tarii, pana la preparate culinare: mici, salate, pizza, carnaciori si alte bunatati numai bune pentru studentii infometati. Chiar daca se afla in campusul studentesc, pubul are si clienti din alte sfere sociale adusi aici de concertele bune si atmosfera placuta. Preturile sunt obisnuite, studentesti. Pub 18 se afla pe Splaiul Independentei, la numarul 290.
Christie's
Centrul istoric al Bucurestilor se mandreste cu foarte multe cladiri cochete si frumoase, martore ale epocii elegante a Micului Paris. Intr-una dintre aceste cladiri se afla si pubul Christie’s, o oaza de relaxare situata chiar in centrul Bucurestilor, la numai cinci minute de promenada pe strada Batistei. Aici poti avea parte de o cina romantica intr-un cadru intim sau iti poti bucura simturile gustand din bunatatile din meniu.
Pubul este spatios, cu incaperi largi si inalte, iar terasa deschisa pe timpul verii este foarte primitoare. Mobiliat tipic unui pub englezesc , Christie’s este un loc potrivit pentru orice tip de intalnire, de la intalniri business, pana la cele romantice. Meniul este foarte variat si cuprinde bauturi, cele obisnuite pentru un astfel de local: bere, tarii, vinuri. In meniu gasesti si foarte multe preparate culinare, antreuri, salate, paste, feluri principale, dar si dulciuri. Preturile sunt obisnuite, mai ales daca ne gandim ca pubul este plasat in centrul capitalei. Pubul Christie’s se afla pe strada Aron Florian, la numarul 3, in apropiere de Batistei.
La 80
"La 80" este amplasat intr-o locatie de nota 10, in curtea unei cladiri, pe strada Jean Luis Calderon, nr. 80, langa Gradina Icoanei. Atmosfera este relaxanta si te imbie la buna dispozitie si discutii lungi cu prietenii. Pe timpul verii, in curte este deschisa si o terasa racoroasa.
Atractiile pubului sunt tonomatul functional, salonul de fotografie , mobilierul, afisele si obiectele de decor. Mobilierul este modern si discret, masutele aflate pe terasa sunt din lemn masiv lacuit si intregul amplasament este inconjurat de ghivece cu flori. Meniul este variat si include si unele feluri inedite de mancare. Daca tot ajungi acolo nu trebuie sa ratezi salata La 80, o combinatie inedita si gustoasa de pui si grapefruit. Preturile sunt obisnuite pentru un astfel de local.
Piranha
Clubul Piranha este un local complex, unde poti sa mananci, sa bei si sa asculti muzica si concerte live. Pe timpul verii este deschisa si terasa, care este una dintre cele mai mari si mai pline de verdeata din capitala. Capacitatea terasei este de 800 de persoane, iar mesele sunt inconjurate de copaci, iarba si flori. Pe langa pestii piranha , care dau si numele localului, in club isi au resedinta si alte specii de animale: papagali, iguane , porumbei, caini si pisici.
Interiorul este decorat in acelasi stil de pub, cu mese si banci incapatoare, cu diverse decoratiuni si tablorui pe pereti. La Piranha au loc si concerte de muzica, iar in timpul verii pe terasa se pot urmari meciuri de fotbal. In meniul de la Piranha vei gasi fripturi, preparate la gratar, snitele, cartofi prajiti si alte preparate. Preturile incep de la 10 pentru gratar, 7,5 lei snitelele, 4 lei pentru bere si sucuri. Piranha se gaseste pe Splaiul Independentei, la numarul 313 A, in complexul studentesc Regie.
Alte puburi pe unde mai poti poposi pentru o bautura si o mancare calda sunt Q Pub, Brentano, Whispers sau Walhalla Club.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea