De prin lume adunate

#unde iesim #absintherie sixtina #lipscani #covaci #alcool #going out #absinth

Must-do pe Lipscani: un pahar de absinth in balconul Sixtinei

Intr-o zi i-am cerut unei prietene sa vina cu o idee de local pe unde nu mai trecusem. Dupa o sesiunea de "gugalit", a venit cu ideea unui bar destul de nou in peisajul prafuit al Lipscanilor, Absintherie Sixtina.

Localul, aflat pe str. Covaci nr. 6 (la etaj, deasupra Amsterdam Cafe) functioneaza de pe la sfarsitul lui iulie, cica, dar pare ca si-a castigat deja fani, iar acum doua zile, dupa ce am trecut pe acolo, am inteles si de ce.

O scara moderna din lemn te conduce la etaj, facand parca trecera de la nou la vechi in decursul a doar cativa pasi. Holul larg care da spre cele doua saloane ale Absintheriei si spre bar este vopsit in rosu aprins si imbogatit cu un tapet interesant, un element decorativ despre care credeam ca nu mai poate fi resuscitat in epoca lavabilei. Ma bucur ca m-am inselat si ca altii stiu mai bine. De altfel, toata locatia este marcata de aceeasi dihotomie decorativa si cromatica, dar care se imbina intr-un mod armonios.

Cum eram prima data la fata locului am fost tentate sa dam un tur inainte de a ne aseza la o masa. De atata incantare, am ales vreo 4 mese, in final ne-am asezat la una, evident. Imediat au sosit meniurile si la fel de prompt si amabil a venit comanda.

Desi eram gata sa incercam variantele de alcooluri (nu-i zice absintherie degeaba) care se intideau pe cele patru pagini ale meniului, am ales timid sucuri si ceai verde (7 lei). De fapt, vroiam sa avem mintea limpede ca sa putem observa in voie decorul elegant, aproape clasic, si totusi un pic eclectic al locatiei desprinse parca din epoca interbelica.

Ce bem la Sixtina

absintherie sixtina se conduce dupa motto-ul Liberte, Egalite, Absinthe (cum e scris pe coperta meniului), intr-o atmosfera boema, intima si foarte relaxata. Muzica, o combinatie de anii ’80, new wave si dark cabaret , se aude in surdina.

Am stat si am tot stat la povesti in Absintherie, comandand ceai dupa suc dupa bere, nu neaparat in ordinea asta. Barul are alcooluri pentru toti la preturi decente pentru zona in care se afla. Pe prima pagina a meniului gasiti, cum altfel, absinth si variantele sale (anasoane, pastisuri, ouzo) la preturi intre 7-10 lei. Licorile spirtoase se pot bea in mod traditional cu un pahar special tip Pontarlier, o fantana cu robinet pentru apa, lingurita si zahar cubic.

Lista de sucuri este si ea generoasa, iar pretul este universal – 5 lei. Amatorii de bere vor avea de ales dintr-o varietate impresionanta, in mare parte de provenienta straina. Berea se gaseste, evident, la halba si la sticla la preturi cuprinse intre 5-10 lei. Pentru cei cu gusturi mai rafinate exista in meniu si o selectie de vinuri australiene Jacob’s Creek la pretul de 45 lei sticla.

"Must do"-uri la Sixtina

Nu credeam ca voi ajunge sa spun ca toileta unui local este un "must-see" sau "must-do" (daca se cere), dar in cazul Absintheriei Sixtina, locul destinat nevoilor fiziologice pare desprins din lucrarile unor artisti pop art. Patratelele de faianta extrem de colorata fac din incaperea altfel anosta un loc viu si surprinzator de happy. De retinut ca toileta pentru “ladies”este pe etaj cu barul, iar cea pentru “gents” putintel mai jos. Sa nu le incurcati…ca mine.

Tot la capitolul "must-do" la Absintherie intra si masa de doua persoane (doar) de pe unicul balcon al barului care da spre animatia din strada.

Absintherie Sixtina este deschisa zilnic de la 12-24, iar rezervari puteti face sunand la numarul de telefon: 021 310 35 66.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea