De prin lume adunate

#1 mai #gradina #plimbare #parc

La plimbare in Bucuresti de 1 Mai

Daca de 1 Mai nu planuiesti sa parasesti capitala, poti petrece cateva momente de relaxare si liniste in parcurile din Bucuresti. Muzeul Satului este deschis in aceasta zi si iti va oferi un crampei din viata la tara. In parcul Ioanid vei face o incursiune intr-o epoca demult apusa, vremea marilor boieri. La Gradina Zoologica si la Gradina Botanica poti merge cu familia. Cei mici vor fi incantati de lucrurile noi pe care le vor vedea. 
 

Plimbare cu traditie la Muzeul Satului
 

De 1 Mai poti face o vizita la Muzeul Satului, un loc linistit, cu peisaje frumoase si copaci infloriti. Viata in mediul rural, cu obiceiurile si traditiile sale, a avut intotdeauna o importanta majora in Romania. In prima parte a secolului XX, marea majoritate a populatiei din Romania locuia la sat. Casele si acareturile care formeaza complexul Muzeului Satului sunt autentice si provin din toate provinciile Romaniei.

La Muzeul Satului vei afla lucruri noi despre traditiile romanesti. Unul dintre cele mai frumoase muzee in aer liber din Romania te va incanta cu gospodarii si acareturi din toate zonele tarii.

Pe langa casele pitoresti, la Muzeul Satului vizitatorii mai pot vedea si mobilier vechi romanesc, unelte, obiecte din lut, icoane, carpete sau costume folclorice. Modul de viata traditional romanesc este redat la Muzeul Satului prin ansambluri formate din gospodarii complete. Aici vei vedea case si acareturi din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Banat, Maramures, Bucovina, Moldova si Dobrogea.

Pe langa expozitia in aer liber, muzeul detine si colectii de manuscrise, studii, schite, desene, planse, clisee pe sticla, filme, negative alb-negru si color sau fotografii.

Muzeul Satului se afla pe Soseaua Kiseleff, la numarul 28. Se poate vizita zilnic de luni pana duminica intre orele 9.00 - 19.00. Taxa de intrare este de 6 lei integral si 1,5 lei redus pentru elevi si studenti.
 

La plimbare prin Parcul Ioanid
 

Parcul Ioanid din Bucuresti este unul dintre cele mai frumoase si cochete parcuri din capitala. In ciuda schimbarilor pe care le-a suferit de-a lungul timpului, parcul inca mai pastreaza atmosfera speciala a epocii belle epoque. Inconjurat de vile somptuoase, transformate in ambasade si resedinte oficiale, declarate monumente istorice, parcul te imbie la relaxare si liniste. Profita zilele insorite si fa o plimbare pe aleile intortocheate ale parcului Ioanid, in incercarea de a-ti recapata linistea.

De 1 Mai poti renunta la gratarul de la padure si la iesirea la litoral, pentru o plimbare linistita prin parcul Ioanid. Acest parc este strajuit de de unele dintre cele mai frumoase vile din capitala.

Realizate dupa un plan urbanistic bine pus la punct, aceste vile au un aer cosmopolit si european. Au fost realiate de unii dintre cei mai importanti arhitecti ai epocii. Conform legislatiei monumentelor de arhitectura, intreaga zona Ioanid este considerata monument istoric.

Mic si cochet, parcul Ioanid ofera momente de relaxare si intimitate, departe de agitatie si zgomot. Vilele somptuoase care inconjoara parcul ii dau un aer aparte si simti ca te plimbi prin curtea interioara a unui palat.

Aleile fumos serpuitoare, bancile rasfirate si vegetatia abundenta te fac sa te simti, chiar si pentru cateva momente, intr-o capitala europeana civilizata. Pe oricare dintre strazile din jurul Parcului Ioanid te-ai plimba, vei descoperi frumuseti arhitecturale deosebite, zone verzi si linistite.
 

Cu vaporasul pe lacul Herastrau
 

Daca de 1 Mai ramai in Bucuresti, poti petrece o zi fumoasa pe lacul Herastrau. De cateva saptamana, pe lacul din parcul Herastrau s-a deschis sezonul la plimbarile cu vaporasul. Daca vremea este frumoasa, poti profita de acest lucru la o plimbare cu vaporasul alaturi de familie si prieteni.

Bucurestenii care isi doresc sa petreaca cateva momente in aer liber, pot alege o zi de agrement pe lacul Herastrau. Aici au mai multe variante de petrecere a timpului liber. De la debarcaderul central, din zona Pavilion H, se pot inchiria barci si hidrobiciclete. Traversarea lacului se poate face cu salupe.

Tot cu salupa se poate face si turul lacului Herastrau. Pentru turul lacului sunt disponibile si ambarcatiunile Aurora 2 si Dambovita.

Daca alegi sa iti petreci ziua de 1 Mai pe lacul Herastrau, poti auzi cateva povesti inedite, spuse de capitanul vaporasului. Stefan Trifulescu a avut de-a lungul timpului pasageri celebri precum Ilie Nastase, Ion Tiriac, Nadia Comaneci, Michael Jackson, dar si pe Nicolae si Elena Ceausescu.

Programul de agrement pe Lacul Herastrau se desfasoara in intervalul orar 10.00 - 20.00.
 

Plimbare romantica prin Gradina Botanica
 

Pentru o plimbare in aer liber , relaxanta si departe de agitatie, poti merge in Gradina Botanica. De 1 Mai, atunci cand Bucurestiul se goleste, aceasta gradina este destinatia potrivita pentru toti cei dornici de aer curat, relaxare si liniste.

Cu aceasta ocazie poti vizita si Muzeul Botanic, aflat in incinta Gradinii Botanice. Muzeul cuprinde 20 de incaperi cu planse pictate, fructe, seminte, fragmente de plante uscate sau conservate in formol. In muzeu pot fi vizitate salile care cuprind flora Deltei Dunarii, flora de campie, de deal si de munte. Poate fi vazut un biotop de turbarie, diorame cu aspecte din delta si chiar si o pestera artificiala.

Gradina Botanica cuprinde sectorul plantelor ornamentale, grupe geografice, plante rare din flora Romaniei, plante din zona mediteraneana, flora Dobrogei, cascada, gradina italiana, rozariu, sectorul plante utile, sectorul "sistemul plantelor", dendrariu si complexul de sere.
 
Gradina Botanica se afla pe Soseaua Cotroceni, la numarul 32 si se poate vizita zilnic intre orele 8.00 - 18.00. Programul de vizitare pentru muzeu este: marti, joi, sambata si duminica intre orele 9 - 13. Pretul unui bilet este de 2 lei redus si 5 lei integral.
 

1 Mai la Gradina Zoologica
 

Gradina Zoologica poate fi una dintre destinatiile tale de 1 Mai. Aici poti merge alaturi de familie. Cei mici se vor bucura de aceasta vizita si vor fi incantati de animalele pe care le vor vedea aici. Gradina Zoologica detine aproximativ 100 de specii de animale si peste 800 exemplare apartinand la 3 clase de animale vertebrale: reptile, pasari si mamifere, atat indigene, cat si exotice.

Pintre animalele pe care le vei vedea la zoo se numara acvila, anaconda, bivoli, broaste testoase, cai, canguri, caprioare, cerbi, cimpanzei, cinteze, crocodili, fazani, flamingo, gaste si gaini, iguane, jaguari, lame, lebede, lei, lupi, magari, mufloni, nutrii, papagali, pauni, pesti, pitoni, ponei, pume, rate, mai multe specii de serpi, struti, tigri, ursi sau veverite.

In ultimul an, patrimoniul Gradinii Zoologice s-a imbogatit si cu cateva exemplare de pume, un tigru indian, lupi de Alaska, ponei de Wales, porci Vietnam si porci mangalita. Pentru cei mici, se organizeaza plimbari cu ponei si trasurele.

Gradina Zoologica din Bucuresti se afla pe Aleea Vadul Moldovei, la numarul 4. Programul de vizitare este zilnic, intre orele 9 - 17. Pretul unui bilet este de de 13 lei integral si 6,5 lei redus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea