De prin lume adunate

#parc #picnic #herastrau #1 mai

La picnic de 1 Mai

De 1 Mai poti renunta la iesirea la mare sau la gratarul de la padure pentru o iesire linistita si romantica in unul dintre parcurile din Bucuresti. In majoritatea parcurilor mari ai voie sa intizi o patura pe care sa relaxezi si sa te bucuri de soare si vreme frumoasa.
 

La iarba verde in parcul Herastrau
 

Parcul Herastrau sau Parcul National Carol al II-lea a fost construit in 1936 si este cel mai mare parc al Bucurestiului. Parcul a fost o atractie pentru bucurestenii instariti inca din secolul XVIII. Sotia lui Alexandru Ipsilanti, Doamna Ecaterina, avea obiceiul sa se plimbe cu barca pe lac, in sunetul muzicii turcesti. Ea a fost si cea care a construit pe malul lacului Herastrau un chiosc de vara.

Parcul este impartit in doua zone: una linistita, rezervata pentru odihna si cultura, unde se gasesc Palatul Elisabeta, un teatru de vara cu 2.800 de locuri, debarcadere si banci si o zona destinata sportului si distractiei, care cuprinde terenuri si baze sportive, restaurante, cafenele, un parc de distractii pentru copii si cluburi nautice.

Punctele de atractie deosebite din Parcul Herastrau sunt: zona Expoflora, unde se organizeaza anual expozitii florale, insula trandafirilor care face legatura intre Muzeul Satului si parc, Gradina Japoneza , Aleea Cariatidelor realizata de Constantin Baraschi si Statuia generalului de Gaulle, cu o inaltime de 4,7 metri si o greutate de cinci tone.

In parcul Herastrau te poti bucura de momente placute la un picnic cu cativa prieteni sau cu persoana draga. In unele zone din parc poti aseza pe iarba o patura pe care sa te relaxezi. Daca aduci de acasa si cateva bucate delicioase, poti avea parte de un picnic placut, in natura.
 

Picnic activ in parcul Izvor
 

Chiar daca nu este la fel de mare ca parcul Herastrau, parcul din fata Palatului Parlamentului este potrivit pentru un picnic alaturi de prieteni de 1 Mai. In acest parc vei avea mai mult spatiu pentru practicarea unor sporturi si jocuri precum ciclism, frisbee sau fotbal. Daca ai un catel, acesta se va bucura de locul pentru alergat. Si cei mici se pot distra in spatiul de joaca special amenajat pentru ei.

Parcul Izvor s-a nascut in urma demolarilor realizate in timpul regimului comunist pentru a construi Casa Poporului. Parcul se afla pe ruinele a doua cartiere bucurestene: Uranus si Izvor. Parcul Izvor este un parc destul de mare, insa nu este la fel de bogat precum celelalte parcuri mai vechi ale capitalei.

Parcul Izvor este ideal pentru un picnic alaturi de multi prieteni dornici de miscare. Nu uita sa pregatesti meniul pentru picnic: fructe proaspete, sandwich-uri, sucuri si catev gustari dulci.
 

Pe malul lacului in parcul Tineretului
 

Parcul Tineretului a fost amenajat in 1974, de arhitectul Valentin Donose. Spatiul verde a fost amenjat cu scopul de a pune in valoare lacul din mijlocul parcului. In parc a fost amplasata Sala Ioan Kunst Ghermanescu (Sala Polivalenta), destinata actiunilor culturale si competitiilor sportive.

Parcul dispune de spatii de joaca pentru copii, spatii de odihna, un debarcader cu dane pentru barci cu rame, pista de carting si trenulet cu aburi. Un alt punct de atractie este rozariul circular, prevazut cu alei interioare dalate si platani.

Parcul Tineretului este unul dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti, astfel incat nu va fi greu sa gasesti un loc mai retras pentru picnicul alaturi de persoana draga. Unele dintre cele mai frumoase locuri din parc se afla in jurul lacului, pe care vei vedea si cateva rate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea