De prin lume adunate

#unde iesim #bucuresti #gradina #meniu #rece #ceai #la metoc #ceainarie

Ceainaria La Metoc - gradina secreta din inima Bucurestiului

La Metoc este o gradina secreta in inima Bucurestiului ascunsa bine pe niste stradute din spatele bisericii Armenesti unde poti sa te adapostesti de caldura verii la un ceai de fructe racoritor.

Farmecul locului consta in insusi faptul ca e destul de greu de reperat. S-ar putea sa va invartiti de cateva ori bune pe Str. Popa Rusu pana sa gasiti placuta ruginita de la numarul 21 (pe colt), dar daca ascultati sunetele gradinii din spatele arbustilor, veti nimeri unde trebuie.

Gradinita de vara vine la pachet cu o casuta veche batraneasca cu veranda unde se prepara ceaiurile si alte bunatati incluse in meniul de la La Metoc. Daca vi se pare ca ati mai vazut oferta undeva, nu va inselati, intrucat ceainaria din gradina cu smochini este sora unor localuri deja cunoscute in peisajul bucurestean: La Cotroceni si La Vasiliada .

Meniul ceainariei de vara La Metoc este ticsit cu cateva zeci de feluri de ceai (ceai african rooibos, ceai alb , oolong, verde, negru) care mai de care mai exotic, dar si cu diverse dulceturi, prajiturele, saratele sau serbet . Dupa ce va instalati confortabil in scaunele de rachita sau pe bancutele din lemn pitite prin tufele de trandafiri si macese care domina gradina, va puteti racori in liniste la un ceai rece. Felurile sunt multe, preturile decente. Eu am incercat Myrtle Ginger si de abia m-am putut abtine sa nu-l beau pe tot o data.

Ceai ca berea in gradina cu smochini

La La Metoc un pahar mare cu ceai rece costa 10 lei, iar cel mai scump ceai din meniu (la ceainic, adica vreo 3-4 cesti) nu trece de 15 lei. Daca rasfoiti frenetic meniul in cautarea unei beri, o sa va dati seama ca ceainaria nu serveste traditionala bautura, in schimb va propune sa incercati ceaiul ca berea (chiar asa este trecut in meniu) care vine garnisit cu doua degete de spuma. Am auzit, din surse sigure, ca este delicios.

Gradina brazdata de mici poteci acoperite de pietris ofera si o oarecare intimitate datorita arbustilor, astfel incat nu veti fi deranjati de prezenta celorlalti oaspeti ai locului si veti putea sporovoi in voie cu prietenii. Dupa lasarea intunericului, gradina se transforma intr-un taram de basm, fiind luminata de lumanarile aprinse pe mese.

Pentru a “vizita” toaleta, trebuie sa intrati in bordeiul cu prispa, cam darapanat la prima vedere si destul de micut. Pe veranda mai sunt amenjate cateva masute, iar in incaperea batraneasca se prepara ceaiul. Veti repera imediat toaleta amenajata intr-o mica debara (cam asta pare a fi). Locul este curat si decent, dar cam stramt.

Daca v-am starnit curiozitatea si vreti sa incercati un ceai in gradina La Metoc, ar fi bine sa faceti rezervare, mai ales dupa ora 6 seara, la numarul 0722.725.533, deoarece ceainaria nu are mai mult de 5-6 mese, iar cei care vor sa patrunda taina locului sunt multi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea