De prin lume adunate

#berarie #bere #restaurant #unde iesim #caru cu bere #berestroika #hanu berarilor interbelic #pub #irish pub #restaurant cu specific

Berarii in Bucuresti

Ce poate fi mai bun dupa o zi obositoare la job, dupa zeci de taskuri si deadline-uri, decat o bere buna si rece alaturi de prietenii tai de o viata?! Asezonata cu muzica buna, mancare condimentata si preparata dupa vechi retete romanesti, berea te mai face sa uiti de grijile cotidiene. Si unde mai pui ca berariile din capitala salasluiesc in vechi cladiri istorice, unde atmosfera interbelica este la ea acasa.

 

Curtea Berarilor

 

Curtea Berarilor se afla in vechea Curte a Sticlarilor de pe strazile intortocheate ale Lipscanilor. Dupa cum ii spune si numele, in aceasta locatie bautura principala este berea. Aici vei gasi cam toate marcile de beri de pe la noi, la preturi acceptabile, intre 5-7 lei, dar si beri de pe alte meleaguri, la preturi mai mari , unele chiar de 16-17 lei.

Pe langa bere, in meniu vei mai gasi si alte licori: vin, racoritoare, tarii, mai tot ce se gaseste intr-un loc in care oamenii vin pentru un pahar de bautura si o barfa cu prietenii. Daca iti este foame, cei de la Curtea Berarilor nu te-au uitat si au cateva preparate pentru stomacul tau. Sub forma unor meniuri prestabilite, aici vei gasi in general preparatele obisnuite in bucataria romaneasca. Adica fripturi cu cartofi prajiti sau ciolan de porc cu fasole.

La capitolul spatiu, beraria primeste o bila alba. Curtea Berarilor este mare si incapatoare, potrivita pentru intalnirile cu prieteni multi si galagiosi. Nu este un loc in care sa mergi cu iubita sau in care sa iti destainui secretele, pentru ca nu vei avea parte de intimitate. In materie de design, beraria surprinde prin decorul aranjat, cu mobilier retro din lemn, tablouri patinate, cu poze vechi. Inedite sunt si lustrele din fier si tevile din tavan, care dau impresia ca te afli intradevar intr-o fabrica de bere. Lumina difuza si povestile scrise frumos pe pereti sunt alte elemente care te introduc in atmosfera autentica a unei berarii de altadata.

Curtea Berarilor se afla pe strada Selari, la numarul 9, in vechea Curte a Sticlarilor, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.313.75.32.

 

Berestroika

 

Berestroika este o berarie deschisa de cateva luni in centrul Bucurestiului, in zona Unirea. Lansata ca o revolta impotriva berii obisnuite, Berestroika imbie prin berea buna, naturala, fabricata in locatie proprie dupa retete originale si prin mancarurile gustoase, preparate traditional. Cei care-i vor calca pragul vor putea viziona live procesul de preparare a berii si se vor putea relaxa alaturi de prieteni intr-o atmosfera deosebita.

La Berestroika vei gasi trei tipuri de bere, preparate homemade: bere blonda, bere roscata si bere neagra. Berestroika Gold este o bere mai putin amara decat cea provenita din fabricatie industriala si se caracterizeaza prin aroma sa de hamei, un gust amar natural pronuntat, dar mai ales printr-un usor gust dulceag. Aceasta bere este potrivita pentru mancarurile de peste si salate. Red Ale Berestroika este o bere care provine din zona Vienei, are un puternic gust de malt si este recomandata alaturi de preparatele din carne rosie. Berea Black Stout are un un gust puternic de malt si o culoare inchisa. Berea neagra se recomanda a fi consumata in special in timpul iernii, alaturi de preparate afumate sau fructe de mare.

Pe langa aceste tipuri de bere, la Berestroika meniul este consistent si cuprinde cocktailuri din bere, vinuri, bauturi alcoolice, cafea, sucuri, dar si preparate culinare. Astfel, daca berea ti-a deschis apetitul, il poti stinge cu supe, gustari reci cu diverse afumaturi si branzeturi, salate, carnati germani autentici serviti cu mustar si bratkartofeln, ciolan de porc afumat cu fasole alba,  varza calita, snitel vienez, rasol de vita cu legume, preparate din peste, preparate la gratar si cateva preparate dulci precum tiramisu, placinta cu mere sau dovleac.

Berestroika te asteapta la Beer Revolution pe Aleea Cauzasi, la numarul 57, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0735.087.802.

 

Hanu' Berarilor Interbelic

 

Hanu' Berarilor Interbelic este deschis in locul fostei Case Bucur, fosta Casa Soare. Cladirea a fost realizata de arhitectului Petre Antonescu in 1914, in stil neoromanesc. Casa are crama, demisol, parter, mansarda si pod, inconjurata de gradina si a apartinut lui Dumitru Oprea Soare. In timpul Epocii de Aur, cladirea a fost sediu de partid, iar mai apoi a fost transformata in Restaurantul Bucur.

Cladirea care adaposteste in prezent Hanu' Berarilor Interbelic este inregistrata ca monument istoric. Hanul isi propune sa refaca atmosfera boema a perioadei interbelice a Bucurestiului, atat prin pastrarea designului arhitectural, cat si printr-un program artistic zilnic la pranz si la cina.

Meniul de la Hanu' Berarilor este variat si imbina bucataria traditionala romaneasca cu cele ale unor remumite berarii din strainatate precum Augustiner sau Hofbrauhaus. din meniu nu lipseste berea, atat marcile cunoscute pe piata, dar si berea casei, productie, proprie si berea nefiltrata. In meniu vei gasi aperitive si gustari reci, ciorbe si supe, preparate la gratar, preparate din peste, salate si deserturi si bauturi alcoolice, vinuri, sucuri.

In fiecare zi de luni si pana duminica, intre orele 12:00 si 16:00, poti opta pentru un meniu complet prestabilit, care include supa sau ciorba, fel principal cu diverse garnituri si desert. Toate aceste preparate sunt la pretul de 22,4 lei. Hanu' Berarilor Interbelic  se afla pe strada Poenaru Bordea, la numarul 2, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.336.80.09.

 

Caru' cu Bere

 

Caru’ cu Bere este o legenda vie a vechiul Bucuresti si una dintre cele mai vechi berarii ale capitalei. Localul a fost deschis in 1879, in vechiul han Zlatari si dupa 20 de ani il intalnim pe Strada Stavropoleos, unde se afla si astazi.
Beraria este unul dintre putinele locuri unde arhitectura aminteste celor care-i calca pragul de ce Bucurestiul a fost considerat odata micul Paris. Picturile murale, vitraliile si balustradele sculptate sunt elementele distinctive ale berariei. Spiritul petrecerilor de alta data este prezent si in ziua de azi, atmosfera amintind de exuberanta Bucurestiului de la inceputul secolului XX.

Pe langa berea fabricata dupa o reteta originala secreta, Caru’ cu Bere este faimos si pentru cele mai gustoase specialitati culinare. Specialitatea casei au reprezentat-o mult timp crenvurstii cu hrean. Frankfurterii, salata de boeuf, ridichea neagra si maslinele oferite gratuit langa bateria de vin au dat multora o placuta dependenta.

Meniul de la Carul cu Bere este impartit pentru micul dejun, pranz, meniuri studentesti, meniuri pentru pensionari si meniuri de nunta si cuprinde feluri traditionale romanesti, vinuri si bere. Ceea ce impresioneaza insa la Caru' cu Bere este atmosfera si arhitectura. In fiecare seara, localul propune si un program artistic, apreciat in special de turistii straini.

Caru' cu Bere se afla pe strada Stavropoleos, la numarul 5, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.313.75.60.

 

St. Patrick Irish Pub

 

St. Patrick Irish Pub este un nou pub deschis pe Smardan, specializat in cocktail-uri cu bere. Gandit pe specific irlandez, St. Patrick de pe Lipscani iti va atrage imediat atentia prin specificul inedit. Localul pastreaza acelasi mobilier din lemn masiv, cu mese zdravane de lemn inconjurate de canapele sobre, iar peretii sunt decorati cu sigle precum Guinness si Kilkenny si alte postere irlandeze.

Meniul este insa cu adevarat impresionant. Pe langa bauturile clasice pe care le gasesti intr-un local obisnuit si nelipsitele beri, la St. Patrick Irish Pub vei ramane masca si nu vei sti ce sa alegi din multitudinea de cocktailuri cu bere, gin si alte amestecaturi irlandeze. Daca ai venit in St. Patrick in mod special pentru bere, vei avea surpriza sa descoperi ca aici e raiul berii. In meniu vei da peste cateva raritati, printre care Radeberger la 12 lei, Sapporo la 14 lei, Guinness draught 12 lei si berea St. Patrick la 19 lei.

In ceea ce priveste cocktail-ul din bere, lista e variata. Poti consuma Beer Buster, Dark & Stormy, Trojan Horse, Irish Russian, Irish Car Bomb, Mamula, Valley la pretul de 14 lei paharul. Cocktail-urile au in combinatie de obicei berea Guiness cu vodka, gin, rom si diverse sucuri naturale. Daca nu ai picat in St. Patrick vrajit de indemnul berii, poti sa optezi si pentru alte bauturi cum ar fi Irish whisky sau cocktail irish. In meniu mai gasesti si preparate culinare precum salate (16 lei), Irish Breakfast (19 lei), la Irish Stew (22 lei), Chicken and Mushroom Pie (21 lei), sau sandwich-uri. St. Patrick Irish Pub se afla pe strada Smardan, la numarul 23, iar rezervari se pot face la nuamrul de telefon 021.313.03.36.

Bere mai poti bea si la Oktoberfest (Selari, nr 9),  Army United (Dorobanti, nr 29) si in puburile din capitala.

Hai noroc!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea