De prin lume adunate

#intrare libera #spectacol de teatru #familia offline #spectacol educational

Intrarea libera in weekend la spectacolul "Familia Offline"

Asociatia Culturala Replika si Teatrul Foarte Mic va invita, pe 6 si 7 iulie la ora 19.00, la premiera spectacolului "Familia Offline" de Mihaela Michailov in regia lui Radu Apostol. „Familia Offline”, prezentat pe scena Teatrului Foarte Mic (Bd. Carol 21, Sector 1) este spectacolul maturizarii in absenta parintilor. Este spectacolul copiilor care se transforma in oameni mari, asteptand sa fie din nou alaturi de mama si de tata. Maturizarea lor naste intrebari inocente, tandre si cinice, despre lumea in care traim: Cand suntem destul de mari ca sa putem avea grija de noi si de cei care ne sunt aproape? Cand devenim mama? Si cand mama nu e, cine e mama?

Conform studiilor realizate in ultimii ani, in Romania exista peste 350.000 de copii afectacti de migratia parintilor. Fenomenul migratiei fortei de munca este in continua crestere in Romania (aproape 3 milioane de romani sunt plecati din tara) si are un impact negativ major asupra copiiilor ramasi fie in grija rudelor sau prietenilor, fie in grija institutiilor statului.

"In cazul migratiei fortei de munca, putem vorbi de paradoxurile familiei de supravietuire: pe de o parte, parintii pleaca sa munceasca in strainatate pentru a le putea asigura copiiilor o viata mai buna. Pe de alta parte, copiii se bucura o vreme de aceasta viata mai buna, dupa care isi doresc un singur lucru: sa fie din nou alaturi de parintii lor. Binele pentru care parintii pleaca se transforma intr-o angoasa de abandon pe care copiii o resimt extrem de dureros. " declara Mihaela Michailov, dramaturg.

Spectacolul "Familia Offline" face parte din proiectul de teatru educational "Copiii migratiei", care isi propune sa dezbata - prin mijloacele artei teatrale - problematica migratiei fortei de munca, din perspectiva copiilor ramasi in tara. Fiecare reprezentatie este urmata de discutii moderate de psihologul Mugur Ciumageanu, discutii axate pe fenomenul migratiei si pe efectele sale asupra psihologiei copilului, precum si pe posibile solutii de preventie si reducere a abandonului scolar prin activitati artistice.

Distributia spectacolului include un grup de 9 copii (Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionut Rosca, Mario stefan, Andreea Baraitan, Georgiana Moise, Anca Negoita, Roberta Parascan, Ana Maria Zaincovschi), care evolueaza alaturi de actori profesionisti, Mihaela Radescu si Viorel Cojanu, in regia lui Radu Apostol, pe un text de Mihaela Michailov. Muzica originala este compusa de Bogdan Burlacianu (Bobo de la Fara Zahar) iar scenografia poarta semnatura Mariei Mandea.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

„Copiii migratiei” este un proiect cultural finantat de AFCN - Administratia Fondului Cultural National si initiat de Asociatia Culturala Replika, impreuna cu Teatrul Foarte Mic. Partenerii proiectului: Centrul de educatie si dezvoltare profesionala Step by Step, UNATC, Asociatia Telefonul Copilului, Asociatia National a Bilbiotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania - ANBPR, Port.ro, sapte Seri si Critic Atac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea