De prin lume adunate

#tnb #eminescu #teatru national bucuresti #dor de eminescu

Dor de Eminescu la TNB

Teatrul National Ion Luca Caragiale din Bucuresti va gazdui sambata, 18 februarie 2012, de la ora 20.00, " ", un spectacol inedit realizat in coproductie cu Uniunea Teatrala din Romania (UNITER)

" Dor de Eminescu " este un spectacol in care poezia se imbina in mod armonios cu muzica. Spectacolul este alcatuit pe baza unor selectiuni din manuscrisele de poezie, proza si filosofia ale marelui poet Mihai Eminescu.

Muzica va fi asigurata de clarinetistul Aurelian Octav Popa, iar textele vor fi recitate de actorul .

Spectacolul va dura o ora, iar pretul unui bilet este de 40 de lei. Elevii, studentii si pensionarii vor benificia de . Astfel, pretul unui tichet pentru aceste categorii sociale va fi de 16 lei.

"Grosul operei lui Eminescu se afla in celebra lui lada cu care umbla pe unde se muta si in care isi ducea caietele si notatiile lui, si care acum, in sfarsit, au fost tiparite prin sistem digital, facsimilate de catre Academia Romana . Marturisesc ca am avut o participare fundamentala la acest proces, pe durata mandatului meu la Ministerul Culturii", a declarat Ion Caramitru .

"Stilul contributiei mele muzicale in acest spectacol imaginat de Ion Caramitru este de sorginte simfonica si este ca o fereastra catre poezie. Nu este o ilustratie ci un discurs aparte. Artele sunt orgolioase, nu se aseamana, dar se pot intalni daca ajung la acel nivel superior al bucuriei impartasite", a declarat la randul sau muzicianul Aurelian Octav Popa.

"E muzica din Enescu, din Bartok, din Messiaen si muzica altor compozitori celebri, in care sunetele clarinetului sunt cu totul remarcabile. Si sfasietoare, si calde, si lucide, sunt si speriate, si alergate", a completat Caramitru.

In vara anului 2011, spectacolul "Dor de Eminescu" a cunoscut un mare succes in Statele Unite ale Americii si in Canada. Turneul a fost realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman din New York si s-a dovedit a fi un mare succes. Acesta este unul dintre motivele pentru care a fost inclus in repertoriul permanent al Teatrului National din Bucuresti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea