Evenimente

#targ craciun #targ. traditional # cadouri de craciun

Participa si tu la targul Craciun Taranesc

Piata Taraneasca  si Mester(Esti)! organizeaza in perioada 13-15 decembrie “Targul Craciun Taranesc”  in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde va asteapta de dimineaTa pana seara, cu multe bunatati si cadouri de sezon producatori traditionali, mesteri populari, artisti Hand Made si colectionari.

Veti putea degusta la Piata Taraneasca produse naturale si produse traditionale speciale pentru Craciun (sorici, toba, lebar, carnati, afumaturi, branzeturi de oaie, vaca sau capra, Cozonacul Bujor, Cozonacul Domnesc si Cozonacul Bunicii, prajituri traditionale din Maramures) dar si produse de post: zacusti muntenesti si moldovenesti, dulceturi, miere si produse apicole, siropuri, paine in 3culori, covrigi, turta dulce, varza cu mamaliguta sau fasole la ceaun, placinte moldovenesti din Botosani – poale-n brau, placinte cu varza, placinte  intinse din Turnu,  jud. Arad – cu mac, cu nuca, cu mere, cu dulceata de visine)

Terasa traditionala damboviteana se pregateste cu: sarmale de dulce si de post, caltabos, fasole la ceaun, gratare-incinse, mere coapte, vin fiert, lipii si mamaliga.

Mester(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made care va vor incanta in aceste zile de sarbatoare cu diverse obiecte pentru Craciun: ornamente pentru pom, felicitari realizate manual, ceramica, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii hand made, obiecte realizate din lana si crosetate, obiecte din lemn etc.

Daca va e dor de atmosfera satelor si targurilor de odinioara va invitam la o calatorie printre obiectele de antichitati( cufere, mobilier, tablouri, bijuteri, carti, carti postale, patefoane, roti de car, fuioare si alte minunatii).

Va asteptam cu drag, intr-o lume aparte, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din 13 pana in 15 decembrie, la Craciunul Taranesc!

Intrarea libera!

facebook.com/mesteresti.mesteresti

facebook.com/ptaraneasca

Advertorial


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea