Spiritualitate

# rugaciune iertare # rugaciune ajutor #rugaciune Sfanta Parascheva #sfanta parascheva #rugaciuni

Sfanta Cuvioasa Parascheva – rugaciunile pe care credinciosii trebuie sa le rosteasca astazi

In fiecare an, pe 14 octombrie, romanii o sarbatoresc pe Sfanta Parascheva, cunoscuta ca fiind sfanta patroana a Moldovei. In aceasta zi sfanta, toti credinciosii trebuie sa se roage la Sfanta Parascheva pentru a scapa de necazuri si pentru a avea parte de noroc. Iata care sunt rugaciunile pe care toti credinciosii trebuie sa le rosteasca in aceasta zi:

Rugaciune puternica, facatoare de minuni de Sfanta Parascheva de la Iasi

"Purtatoare de chinuri, Sfanta Parascheva, roaga-te Parintelui Ceresc ca pe mine, cel impovarat cu toate pacatele si neinfranat, sa ma ridice spre cuvantarea maririi Sale si sa ma indrepteze ca intotdeauna sa am sus inima, sa gandesc la cele ceresti, iar nu la cele pamantesti.

Roaga-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca a auzit ruga ta cea cucernica, pentru ca si pe mine lenesul, cel ce ma trandavesc spre rugaciune si spre implinirea poruncilor lui Dumnezeu, sa ma indrepteze si sa-mi dea cuget, ca sa doresc a ma ruga Lui neincetat.

Cheama si pe Duhul Sfant – izvorul Care te-a intarit pe tine, fecioara curata, la lupta cea buna -, ca sa-mi zideasca mie inima curata si duh drept sa innoiasca intru cele dinlauntru ale mele si mai vartos sa ma cheme si sa-mi dea osardie ca sa ma nevoiesc in viata curata si sa ma intareasca in lucrarea faptelor bune.

Cred ca toate acestea mi le poti mijloci mie, o, Sfanta Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi si de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamarit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!"

Rugaciune pentru ajutorul Sfintei Cuvioase Parascheva

Sfanta Cuvioasa Parascheva, in genunchi vin la tine, ca in genunchi sa te rogi Parintelui Ceresc pentru iertarea pacatelor mele, savarsite cu fapta sau cu gandul, cu stiinta sau cu nestiinta mea, caci vin cu sufletul intinat si te rog: ajuta-ma!

Doamne, pentru rugaciunile Sfintei Cuvioase Parascheva, sterge din mine orice gand afara de Tine, Doamne, caci Tie nici un lucru nu-ti este greu a-l implini. Amin!

Rugaciune de iertare catre Sfanta Parascheva  

„Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu intoarce fata Ta de la noi pacatosii, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre, ce in toata ziua, nenumarate, cu nesocotinta le savarsim.

Noi suntem pacatosi, netrebnici si plini de rautate; iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii. Nu ne lasa, Doamne! Nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga milostivirea prin sarguinta cea de toate zilele, daruieste-ne-o Tu ca un indurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea si ne intareste cu Duhul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor, cu bucurie sa slavim prea­sfant numele Tau in veci. Amin”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea