Spiritualitate

#rugaciune #sfantul stefan

Rugaciunea catre Sfantul Stefan. Te scapa de pacate si necazuri

 

 

Astazi il sarbatorim pe Sfantul Stefan. Acesta a fost unul dintre cei sapte diaconi alesi de Sfintii Apostolii din Ierusalim pentru a sluji la adunarile Bisericii din primul veac. Se spune ca rugaciunea catre Sfantul Stefan, in special cea rostita in aceasta zi (27 decembrie), te scapa de pacate.

 

 

“Sfinte mare mucenice al lui Hristos Stefane, cel ce ai preaslavit pe Dumnezeu in trupul tau de mucenic, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinsi de ispite si de nevoi, ci te roaga Preamilostivului Dumnezeu ca sa impace lumea aceasta si sa departeze de la noi pe tot vrajmasul pornit asupra noastra, pentru pacatele noastre.

Roaga-te pentru noi, sfinte al lui Dumnezeu, cu aceeasi caldura cu care te-ai rugat pentru ucigasii tai! Roaga-te sa departeze de la noi tot pacatul, ispita, necredinta, necazul, boala si mustrarea Lui cea dreapta si sa ne apere pe noi, poporul Sau.

Ca prin rugaciunile tale fiind mantuiti, sa laudam nespusa bunatate a lui Dumnezeu in vecii vecilor. Amin!”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea