Spiritualitate

#Epoca de Gheata Sun Plaza #epoca de gheata

Mamuti, tigri, rinoceri in marimi naturale, la expozitia “Epoca de Gheata”

La 1 noiembrie, mamuti, tigri, rinoceri si alte animale din Epoca de Gheata in marimi naturale, facute cu blana si care se misca, iti dau intalnire in cadrul expozitiei „Epoca de Gheata”, o calatorie in timp, de fapt, in urma cu mai bine de 500.000 de ani, la Sun Plaza.

E apogeul Epocii de Gheata, iar pamantul e acoperit de o patura colosala de gheata, de peste 2.000 de metri grosime. Nesfarsite furtuni inghetate biciuie uscatul, temperatura rareori urca mai sus de -50o C, iar varfurile ghetarilor gigantici spinteca vazduhul incremenit.

Insa aici, in mijlocul campiei inghetate, nu e deloc liniste. O turma de mamuti lanosi pasesc agale, strivind zapada sub greutatea lor imensa. Pitit dupa un ghetar, tigrul cu dinti-sabie ii priveste pofticios. E impunator, cantareste peste 400 de kilograme, insa mamutii nu sunt o prada usoara, au domnit peste regatul inghetat mai bine de 4 milioane de ani. Dar stai…o silueta noua apare in zare, aproape acoperind orizontul. Tigrul se incordeaza, e gata de atac. insa noului-venit nici ca-i pasa. E toxodonul, un ierbivor gigantic, de aproape 3 metri, si n-are teama de nimic. Pielea groasa, asemanatoare rinocerului, si greutatea de peste 1,5 tone il protejeaza de frig si de dinti-sabie.

Cum se va sfarsi oare intalnirea, cine va castiga lupta pentru supravietuire? Vino la Sun Plaza si vei afla raspunsul in cadrul unui eveniment in premiera in Romania: expozitia „Epoca de Gheata”. Exponate animatronice in marime naturala, infatisand zece mamifere apartinand megafaunei, disparute in timpul glaciatiei, iti vor spune povestea lor impresionanta. Asezate in decoruri specifice perioadelor in care au trait, vor readuce la viata o lume uitata, plina de extrordinar.

Expozitia cu intrare libera, deschisa in perioada 1 noiembrie 2016 - 31 ianuarie 2017, se adreseaza atat adultilor, cat si celor mici, care vor avea ocazia sa incalece exponatele animatronice, pentru o experienta datatoare de fiori…de gheata.

Expozitia a fost realizata in colaborare cu Prof. Adrian Giacchino, Directorul Fundatiei Felix de Azara, o organizatie non-guvernamentala, non-profit, al carei scop este de a contribui la conservarea naturii o si a patrimoniului cultural, la dezvoltarea stiintei si utilizarea durabila a resuresulor naturale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea