Spiritualitate

#rugaciune Sfantul Dimitrie cel Nou #sarbatoare #sfantul dimitrie cel nou

Astazi este din nou sarbatoare mare! Rugaciunea catre Sfantul Dimitrie cel Nou

Astazi, crestinii ortodocsi il sarbatoresc  pe Sfantul Dumitru cel Nou sau Sfantul Cuvios Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucurestiului. Sarbatoarea este marcata cu cruce rosie in calendarul ortodox, fiind si o zi in care se organizeaza un pelerinaj vestit in Capitala Romaniei. Credinciosii se pot putut inchina la moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, dar si ale Sfantului Stefan, aduse din Grecia!

Cuviosul Dimitrie cel Nou s-a nascut in satul Basarabov, in apropiere de orasul bulgar Ruse. Provenit dintr-o familie saraca, sfantul Dumitru si-a dedicat viata  învataturilor Mantuitorului Iisus Hristos, ale Sfintilor Sai Apostoli si ale Sfintilor Parinti. Se ingrijea mult de cei saraci si impartea hrana cu acestia.

De Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou traditia spune ca este bine sa ajuti oamenii care iti cer ajutorul si nu trebuie sub nicio forma sa faci treburi gospodaresti in aceasta zi.

Rugaciune catre Sfantul Dimitrie cel Nou

Aparatorule al nostru din nevoi, pentru lucrarea de multe minuni, laude de multumiri aducem tie, noi, nevrednicii. si ca cel ce esti minunat si preamilostiv, izbavste-ne pe noi din toate nevoile ca sa cantam tie. Bucura-te, facatorule de minuni, Sfinte Parinte Dimitrie!

Fiind inaltat Sfantule Dimitrie in vazduhurile ceresti, priveste catre cei ce-l roaga pe dansul si, cu bunatate parinteasca, tinde milostiva izbavire din toate nevoile, tuturor celor ce canta lui Dumnezeu: Aliluia!

Putere cereasca umbrind sfintele tale moaste, sfinte parinte, ca dintr-un soare slobozeste razele darurilor tuturor celor ce se ating de ele, si pe toti de boli tamaduind cantam lui Dumnezeu: Aliluia!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea