Spiritualitate

#postul pastelui #rugaciune #paste #post

Rugaciunile pe care trebuie sa spui in Postul Pastelui, ca sa-ti mearga bine

In timpul Postului nu este suficient sa renunti la anumite alimente. Pe langa o dieta corespunzatoare, din care elimini carnea si lactatele, trebuie sa apelezi si la rugaciune.

 

Preotii sustin ca fara rugaciune, mai bine nu postesti. Cei care vor ca pacatele sa le fie iertate si sa se bucure de toate binefacerile postului trebuie sa se roage zilnic. Iata care sunt rugaciunile pe care trebuie sa le spui in Postul Pastelui.

Pentru ca trupul si sufletul tau sa se bucure de toate binefacerile postului, rosteste rugaciunea domneasca Tatal Nostru si rugaciunea Sfantului Efrem Siriul.

Rugaciunea Sfantului Efrem Siriul

"Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie. Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei daruieste-mi-l mie, sluga Ta. Asa, Doamne imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad greselile mele si sa nu osandesc pe fratele meu. Ca binecuvantat esti Tu in vecii vecilor. Amin."

O alta rugaciune, pe care sa o rostesti cel putin o data pe zi, este Rugaciunea inimii: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul, si ma mantuieste!".

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea