Spiritualitate

#posturi ortodoxe #sfaturi post #postul craciunului

Expertul Acasa.ro, Protosinghel Isaia: Sfaturi despre Postul Craciunului

Deja ne aflam in Postul Craciunului, care a inceput anul acesta in data de 14 noiembrie si se termina in Ajunul Nasterii Domnului, la 24 decembrie. Dintre cele 4 posturi ortodoxe de peste an, acesta este un post al bucuriei, o perioada in care ne pregatim sufleteste si trupeste pentru intampinarea Pruncului Iisus, Fiul lui Dumnezeu intrupat.

Cand cineva iti spune Eu am tinut tot postul, raspunde-i: Eu aveam un dusman si m-am impacat cu el, obisnuiam sa barfesc si m-am oprit, injuram si m-am lasat...

Sfantul Ioan Gura de Aur

 

Din data de 21 noiembrie, de la sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica, incep sa se cante in biserica Catavasiile Nasterii Domnului: Hristos se naste, slaviti-L; Hristos din ceruri, intampinati-L; Hristos pe pamant, inaltati-va; Cantati Domnului tot pamantul si cu veselie laudati-L popoare, ca s-a preaslavit! Tot de acum incep sa se cante si colinde.

Fiind un post al bucuriei, se dezleaga la vin si untdelemn; in toate zilele de sambata si duminica este dezlegare la peste. De asemenea, se dezleaga la peste si in alte zile din saptamana, cu sarbatori importante ( a se vedea calendarul ortodox). Pentru mai multe detalii, vezi aici.

Postul cel mai bun si placut lui Dumnezeu este postul de bunavoie, pe masura puterii fiecaruia, cu binecuvantarea duhovnicului.  

Va dorim post cu folos si spor duhovnicesc

Date de contact:
Protosinghel Isaia
Schitul Sfantul Iile Berzunti
Facebook: Schitul Sf Ilie Berzunti
Blog: schitulsfilie.blogspot.ro
Tel: 0744.96.75.62

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea