Spiritualitate

#loc nastere Maica Domnului #maica domnului #nasterea maicii domnului

Expertul Acasa.ro, Protosinghel Isaia: Ce nu stiati despre locul nasterii Maicii Domnului

Locul nasterii Fecioarei Maria se afla in vechea cetate a Ierusalimului, nu departe de Poarta Oilor, in casa Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, aflata in apropierea Scaldatorii Vitezda.



La parterul unei case obisnuite, locuita si in prezent, se afla biserica ruseasca Sf Ana.


Sub bisericuta ruseasca, coborad pe o scara abia ghicita, foarte stramta si intunecoasa, se ajunge la o locuinta rupestra de secol intai, cu doua nivele suprapuse, o grota etajata cu camarute micute, in care au locuit Sfintii Ioachim si Ana.



Este impresionant sa te gandesti in ce conditii umile – pentru lumea de astazi – s-a nascut si a crescut micuta Maria, cea din neamul  imparatesc al Regelui David, cea care urma sa devina mama Fiului lui Dumnezeu!

Despre praznicul Nasterii Maicii Domnului, astazi sarbatorit, Parintele Ilie Cleopa spunea:

”Astazi se cade sa ne veselim, caci s-a nascut pe pamant Maica Vietii, Fecioara Maria, cea mai sfanta fiinta omeneasca pe care a ales-o Dumnezeu mai inainte de intemeierea lumii, ca sa nasca pe Iisus Hristos de la Duhul Sfant ...

Sa se bucure astazi pruncii si fecioarele, copiii si tinerii, mamele si vaduvele, preotii si calugarii ca ni s-a nascut noua mama duhovniceasca si cea dintii rugatoare, mangaietoare si mijlocitoare inaintea Preasfintei Treimi.

Sa mergem deci ... sa-i aducem laude ingeresti, pruncii si Fecioarei Maria, Preacuratei de Dumnezeu Nascatoarei, care s-a nascut din Sfintii Parinti Ioachim si Ana, la batranetile lor.

Insa, pentru a lauda pe prunca si Fecioara Maria, trebuie sa avem inima fara rautate, ca pruncii, si viata curata si neintinata de pacate trupesti. Pentru a lauda pe aceea care avea sa fie Maica Fiului lui Dumnezeu, trebuie sa avem inima de mama, blandete si rabdare de mama, iubire si mila de mama catre toti. Altfel, rugaciunile noastre, darurile noastre, daca ies din inimi pline de pacate, de ura si de rautate, nu vor fi primite de Preasfanta Fecioara Maria.

Cu aceste ginduri de bucurie si nadejde si cu inimi pline de mila si smerenie, sa intram in sfintele biserici si, sarutand icoana Maicii Domnului, sa-i adresam cu credinta aceasta scurta rugaciune:

Usa milostivirii deschide-ne-o noua, binecuvintata Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca sa nu pierim cei ce nadajduim intru tine, ci sa ne mintuim prin tine de nevoi, ca tu esti mantuirea neamului crestinesc. Amin.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea