Spiritualitate

#sarbatoare religioasa #intrarea Maicii Domnului in Biserica #fecioara maria

Expertul Acasa.ro, Protosinghel Isaia: Ce semnificatie are sarbatoarea Intrarea Maicii Domnului in Biserica

Sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica aminteste de momentul in care micuta Maria, de doar 3 ani, este adusa la Templu de catre parintii sai, Ioachim si Ana, care facusera promisiune Domnului ca, daca le va binecuvanta viata cu un copil, Il vor inchina Acestuia.
 
La sosirea in Templu a fost intampinata de Arhiereul Zaharia, viitorul tata al Sfantului Ioan Botezatorul. Copila a urcat singura cele 15 trepte, alergand pana la treapta cea mai de sus, uimind pe toata lumea cu puterea si daruirea ei! Arhiereul Zaharia a facut un gest uimitor, a luat-o pe Maria si a dus-o in Sfanta Sfintelor, cea mai sfanta camera a templului, in care nu avea voie sa intre decat arhiereul, si acesta o singura data in an si nu fara jertfa.

Asa cum Sfanta Sfintelor cuprindea cele mai sacre obiecte de cult ale evreilor, care simbolizau legamantul dintre Dumnezeu si Poporul Ales, asa si Fecioara Maria urma sa devina “Sfanta Sfintelor pentru Fiul lui Dumnezeu, salasul din care a luat trup Dumnezeu Cuvantul, Cel Necuprins si Vesnic urmand a fi cuprins in pantecele ei.

Fecioara Maria va locui in Templul din Ierusalim timp de 12 ani, urmand scoala de fete in care se invata rugaciunea, ascultarea Cuvantului lui Dumnezeu, dar si numeroase alte activitati practice. La implinirea varstei de 15 ani, fetele trebuiau sa paraseasca scoala din Templu; atunci a primit Maria Vestea Cea Buna de la Arhanghelul Gavriil, cum ca ea este aleasa de Domnul pentru a fi mama Fiului lui Dumnezeu, ca din ea se va intrupa Dumnezeu Cuvantul.

Mai multe detalii despre sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica, aflati aici.

Pentru bucuria acestei sarbatori care cade in Postul Nasterii Domnului, de Intrarea Maicii Domnului in Biserica este randuit dezlegare la peste.

Date de contact:
Protosinghel Isaia
Schitul Sfantul Iile Berzunti
Facebook: Schitul Sf Ilie Berzunti
Blog: schitulsfilie.blogspot.ro
Tel: 0744.96.75.62

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea