De prin lume adunate

#mamaia #retezat #centru de agrement #lacul bucura

Zone de agrement unde te poti relaxa in aer liber

Descopera zonele de agrement din Romania si profita de timpul tau liber pentru o vacanta in natura sau pentru o iesire relaxanta de cateva ore. Zonele de agrement ofera o paleta larga de activitati, astfel incat pot fi atractive pentru turistii de orice varsta. Se pot practica diverse sporturi, de aer, apa sau sol, se poate face plaja sau se folosesc instalatiile pentru distractie si relaxare precum tobogane, telegondole, colaci gonflabili etc.


Iata in continuare cateva zone de agrement din Romania, mai cunoscute sau mai putin cunoscute, potrivite pentru a fi vizitate in vacanta. Cei care au posibilitatea, pot sa mearga intr-un drum scurt, de weekend.


1 Bazele de agrement din Mamaia


Mamaia este una dintre cele mai importante zone de agrement de pe litoralul romanesc. Statiunea are mai multe baze de agrement, aflate la malul marii, dar si pe malul lacului Siutghiol.

Turistii pot practica aici mai multe sporturi: parapanta, hidrobiciclete, scufundari, windsurfing, tractari cu banane gonflabile si colaci, scuter acvatic, barci cu vele. De asemenea, pe tarm se poate juca tenis si fotbal pe unul dintre terenurile de sport. Parcul acvatic si telegondola intregesc posibilitatile de petrecere a timpului liber de aici.


2 Lacul Bucura din Retezat


Lacul Bucura este unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din Romania. Acesta se afla in Parcul National Retezat si este situat la o altitudine cu putin peste 2000 de metri. Lacul ofera peisaje spectaculoase gratie apei si muntilor din jur. De aici se pot face urcusuri spre Varful Peleaga, unul dintre cele mai inalte varfuri din Muntii Retezat. De asemenea, tot de aici se poate ajunge si la alte obiective turistice precum Lacul Lia.


3 Complexe de agremenent


O alta posibilitate de a petrece timpul intr-o zona de agrement o reprezinta alegerea unui complex organizat. In Fagaras, de exemplu, este un complex de agrement Laguna Albastra.

Centrul pune la dispozitia vizitatorilor bazine de inot, bazine pentru copii, bar acvatic, hidromasaj, teren pentru camping, foisoare, terenuri de tenis si fotbal etc. Amatorii de pescuit pot sa-si incerce undita in lac. Pasionatii sporturilor de apa pot incerca bazinul semiolimpic si trambulina. Lacurile sunt special prevazute pentru pescuit si promenada.


4 Balastria Apa, Satu Mare


Baza de agrement Balastria Apa este situata in comuna Apa din judetul Satu Mare, in Campia Somesului. Lacul, format in urma exploatarii de nisip, se intinde pe o suprafata de 130 ha. Din Baia Mare se poate ajunge in comuna Apa cu trenul sau cu autoturismul. Se pot inchiria casute si exista spatii amenajate special pentru corturi.

Turistii pot folosi lacul si plaja publica, avand nisip fin. Totodata, exista restaurant, locuri de cazare, grupuri sanitare si dusuri. Amatorii de sporturi pot practica diverse sporturi nautice , precum si pescuit, acesta din urma reprezentand o activitate favorita a zonei.

Tot in judetul Satu Mare poate fi vizitat complexul turistic Mujdeni. Complexul este ridicat in jurul unui baraj artificial si constituie o destinatie de vacanta pentru tot anul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea