De prin lume adunate

#zapada #vatra dornei #busteni #ziua mondiala a zapezii

Ziua Mondiala a Zapezii 2012

Pe data de 22 ianuarie 2012, in peste 150 de locatii din intreaga lume se sarbatoreste World Snow Day, sau Ziua Internationala a Zapezii, o zi in care copiii sunt invitati sa participe, alaturi de familiile lor, la activitatile sportive pe zapada organizate cu acest prilej, sub egida Federatiei Internationale de Schi.



Evenimentul organizat de Federatia Internationala de Schi se doreste a fi un festival pe zapada in care cei mici si cei mari sa se bucure de sporturi de iarna, jocuri si alte activitati distractive. Ziua mondiala a zapezii se sarbatoreste si pe 2 partii din Romania.

In cadrul Festivalului, copiii se vor intrece in batai cu bulgari de zapada , vor construi igluuri si oameni de zapada si vor primi cadouri de la sponsori. De asemenea, pe tot parcursul zilei schiurile si echipamentele se vor putea inchiria la preturi speciale iar cei mici vor primi lectii gratuite prin care vor fi introdusi in lumea sporturilor de iarna.

Vor avea loc si demonstratii de snowboarding si de schi realizate de profesionisti in domeniu iar copiii vor avea propria lor competitie: „ mini ski race”. Seara se vor desfasura concerte si ceremonii de premiere iar la final va avea loc un foc de artificii impresionant.

World Snow Day se va sarbatori pe Valea Prahovei, pe partia Kalinderu din Busteni si la Vatra Dornei, pe partia Parc.


World Snow Day 2012, la Vatra Dornei


In Romania, World Snow Day 2012 va fi sarbatorita printr-un festival al zapezii organizat, incepand cu ora 10.00, pe partia Parc din Vatra Dornei, din judetul Suceava. In cadrul acestei sarbatori, iubitorii sporturilor de iarna vor putea lua lectii gratuite de schi si snowboarding, vor putea face snowtubing, vor putea participa la concursuri de schi, de fotografie sau la distractivele jocuri pe zapada.


World Snow Day 2012, la Busteni


Tot cu prilejul Zilei Internationale a Zapezii, pe partia Kalinderu din Busteni are loc evenimentul "Bring Children to the Slope". In cadrul evenimentului vor avea loc lectii gratuite de schi pentru copii, curse gratuite de schi si snowtubing, concursuri de schi cu premii, precum si preturi speciale de ski pass si la inchirierea de echipamente sportive .

In afara Romaniei, printre cele 24 de tari in care vor exista manifestari prilejuite de celebrarea acestei zile se mai numara Polonia, Rusia, Ucraina, Slovenia, Estonia, Austria, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Anglia, SUA, Canada, Norvegia, Finlanda, Spania, Suedia, Turcia sau Australia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea