De prin lume adunate

#teatrul masca #mihai malaimare #mim

Ziua Internationala a Mimului la Teatrul Masca

Duminica, 14 noiembrie, Teatrul Masca va invita la cea de-a doua editie a Zilei Internationale a Mimului, celebrata anul acesta cu spectacolele Pierrot Lunatecul si Actorul.

"Teatrul Masca, singurul teatru de pantomima si gest din Romania va aduce duminica un omagiu celui care a pus bazele acestui gen teatral. De-a lungul existentei Teatrului Masca am imbratisat cu drag tehnica pantomimei, care prin fiecare imagine lasa loc fanteziei, producand emotii unice fiecarui spectator ", declara Mihai Malaimare , directorul Teatrului Masca.

Ziua Internationala a Mimului (13 noiembrie) a fost instituita la initiativa Institutului International de Teatru in anul 1998 cu ocazia centenarului nasterii francezului Etienne Decroux, fondatorul artei "mimului corporal" sau al "mimului pur".

Duminica, la ora 12.00, bucurestenii sunt asteptati la statia de metrou Unirii I, unde vor putea urmari Pierrot Lunatecul, un spectacol compus din mai multe momente de pantomima.

Seara, incepand cu ora 19.00, la sediul din Bulevardul. Uverturii, Mihai Malaimare va asteapta alaturi de Mircea Tiberian la spectacolul Actorul, o poveste despre viata, sperantele, bucuriile si durerile traite de actori.

Spectacolul va aduce in lumina reflectoarelor un actor care crede cu tarie intr-un altfel de teatru, teatrul de imagine, teatrul direct, in care textul este chiar Actorul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea