De prin lume adunate

#film #festival #bucuresti

Zilele Filmului Polonez in Romania

Institutul Polonez din Bucuresti organizeaza cea de-a cincea editie a festivalului Zilele Filmului Polonez. Evenimentul se va desfasura la Bucuresti, Chisinau si Balti.

Festivalul Zilele Filmului Polonez aduce cinefililor cele mai bune productii poloneze realizate in anul 2009. Festivalul se deschide cu filmul "Zero", in regia lui Pawel Borowski. Acesta a obtinut Trofeul Anonimul 2010, premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de Cinematografie Ungaria si alte trofee la festivaluri din Polonia.

"Casa rea", de Wojciech Smarzowski, este un film premiat pentru cea mai buna regie, cel mai bun montaj si cel mai bun scenariu la Festivalul de Filme Artistice de la Gdynia, Polonia, dar si de Academia de Cinematografie Poloneza pentru regie, imagine si montaj.

Urmeaza "O simpla poveste despre iubire", de Arkadiusz Jakubik, recompensat cu Grand Prix in Concursul de filme independente la Festivalul de la Gdynia si cu Pestisorul de Aur la Festivalul Filmelor Optimiste. In program vor mai rula si filmele "Alba ca Zapada si rosu bolsevic" si "Sange din sangele meu".

Evenimentul are loc la Cinema Eforie. Filmele au subtitrare in limba romana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea