De prin lume adunate

#bucuresti #opera #spectacol

Zilele Europene ale Operei la Opera din Bucuresti

In acest an, Zilele Europene ale Operei vor fi sarbatorite de toate teatrele lirice importante ale continentului in zilele de 7 si 8 mai. Editia din acest an reuneste 103 companii din 23 de tari europene. Obiectivul manifestarii este de a deschide usile teatrelor lirice pentru a permite publicului larg sa descopere specificul operei si universul ascuns in spatele scenei.

Tema aleasa pentru editia 2011 este Urechi tinere (Young Ears), referindu-se atat la publicul tanar, care trebuie sa beneficieze de programe educative special concepute pentru a se apropia de genul liric, cat si la persoane care nu au fost niciodata sau foarte putin la opera, dar care constituie un public potential.

Opera Nationala Bucuresti va participa la aceasta sarbatoare cu o serie de evenimente speciale , deschise iubitorilor de toate varstele ale operei si ale artei in general. Pentru a facilita accesul unui numar mare de spectatori la Opera, toate evenimentele incluse in acest program sunt concepute in termeni de porti deschise. Accesul este gratuit in limita locurilor disponibile.

Sambata, 7 mai, de la ora 11.00, micii spectatori sunt invitati in Foaierul Galben al ONB la cea mai recenta premiera a Studioului Experimental de Opera si Balet Ludovic Spiess: Harap-Alb .

Celebra poveste semnata de Ion Creanga va prinde viata sub forma unui spectacol de balet pentru copii, in regia si coregrafia Mariei Popa. Colajul muzical a fost alcatuit din lucrarile unor compozitori romani precum George Enescu, Martian Negrea si Paul Constantinescu.

Sambata seara, de la ora 19.00, iubitorii de opera sunt asteptati la Alcina. Opera semnata de Georg Friedrich Handel are la baza un libret inspirat de poemul epic Orlando furioso, creatie a poetului italian renascentist Ludovico Ariosto.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea