De prin lume adunate

#concerte #filme #expozitii #zilele bucurestiului 2010

Zilele Bucurestiului 2010

Saptamana aceasta Bucurestiul aniverseaza 551 de ani de la prima atestare documentara. Cu acesta ocazie in capitala au loc zilele bucurestiului 2010.  Unele dintre cele mai importante zone ale capitalei vor imbraca straie de sarbatoare pentru aniversarea orasului.
 
Evenimentul cuprinde proiectii de filme, concerte in aer liber , expozitii si targuri cu produse traditionale .
 
 

Programul evenimentului:

 

Vineri, 17 septembrie

 

Seara de vineri este dedicata filmelor romanesti. In 9 locatii de proiectie, bucurestenii vor putea urmari peste 30 de productii autohtone. Evenimentul isi propune sa ofere publicului ocazia de a petrece o noapte in compania unor filme romanesti de toate genurile, realizate de cineasti din toate generatiile. Intrarea la eveniment este libera, in limita locurilor disponibile.

Tot vineri bucurestenii pot merge la Iarmarocul Bucurestiului de altadata. Evenimentul cuprinde o oferta variate de produse traditionale alimentare, produse cosmetice prelucrate ca pe vremea bunicii, cu ingrediente naturale , produse artizanale si multe altele.

 

Sambata, 18 septembrie

 

Pe 18 septembrie la Teatrul Bbulandra din  capitala are loc cea de-a treia editie a festivalului Ziua Chitarelor. Ziua de sambata va fi dedicata chitarei moderne, ocazie cu care unii dintre cei mai renumiti chitaristi ai momentului vor sustine cate un master class, iar seara un concert. Printre chitaristii celebri care participa la acest eveniment se numara Andreas Oberg, Dave Martone, Jennifer Batten, Michael Lee Firkins sau Stuart Hamm. Concertul de seara va fi deschis de Damjan Pejcinoski, Dragianisi romanul Marius Pop .

Tot sambata, bucurestenii au parte de un concert inedit dedicat compozitorului Fryderyk Chopin. Proiectul Rock Loves Chopin este o combinatie a celor mai celebre lucrari ale compozitorului intr-o interpretare rock, atat rock clasic, cat si contemporan. In cadrul acestui concert, muzica celui mai celebru compozitor clasic polonez este interpretata de unii dintre cei mai celebri cantareti de rock contemporani din Polonia. Evenimetnul are loc pe 18 septembrie, la ora 21.00, in Piata Constitutiei, iar intrarea este libera.

De sambata incepe la Muzeul Satului din capitala si Festivalul Culturii Thailandeze. La acest eveniment vei putea urmari trupe de dansatori si artizani, care vor prezenta o parte din arta si cultura thailandeza. Tot la festival vei putea gusta si din preparatele traditionale thailandeze. Trupa de Dans Clasic a Regatului Thailandei va sustine duminica  un spectacol cu masti, "Nestemate ale Tezaurului Cultural Thailandez – Oglindiri".

 

Duminica, 19 septembrie

 

Duminica, in Piata Ateneului Roman are loc concertul grupului masculin a capella, Neri Per Caso. Artistii pot inlocui cu succes orice instrument cu vocea, in partituri dintre cele mai diverse, de la folclor la jazz si de la classic la hip-hop. Trupa Neri Per Caso a pregatit pentru publicul bucurestean un best of al realizarilor lor interpretative. Concertul este programat pentru ora 21.30.

Tot in cadrul evenimentului Zilele Bucurestiului, Muzeul Municipiului Bucuresti a pregatit o expozitie cu peste 40 de fotografii ale orasului din perioada anilor '50 - '60. Vernisajul expoztiei va avea loc miercuri, 15 septembrie, de la ora 18:00, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti. Curatorul expozitiei este Andrei Barsan.

La Palatul Voievodal Curtea Veche are loc Salonul municipal de arta medievala. Expozitia cuprinde o selectie de lucrari realizate in variate stiluri si tehnici de artisti plastici contemporani. Exponatele fac referire la iconografia crestina, la tehnicile artistice consacrate in perioada medievala, la patrimoniul cultural national si la contextul european. Expozitia se poate vizita zilnic, intre orele 9.00 - 17.00, in perioada 13 - 26 septembrie.

Tot cu ocazia Zilelor Bucurestiului, in 6 puncte centrale ale capitalei vor fi instalate gradini efemere. Astfel pe bulevardul Dacia 77, Piata Arthur Verona, spatiul din fata Ateneului, Piata Universitatii, Piata Roma si la Gara de Nord bucurestenii vor avea ocazia sa se plimbe in cateva gradini nomade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea